Skip to main content

Verslag Olympia ’28 – WZC 

Vandaag de tweede ronde nacompetitie. Weer uit. Naar oude bekende Olympia ‘28 in Hasselt. Vooraf sprak ik voorzitter Bruins nog. De hele club had dit scenario niet aan zien komen. In de laatste minuut bij Dieze West twee punten verspeeld door hun late gelijkmaker. Onze spits is op vakantie, een groot toernooi hier en probeer de ruggen dan maar weer eens te rechten.

De eerste kans was vanmiddag voor Lars Bartelds. Hij kopte een mooie kans voor de thuisclub ver naast. Te weinig technische vaardigheden. Een minuut later liet Wilmer Rorije zien hoe het wel moest: 0-1 in de derde minuut. 5 minuten later kon Chris van Lith alleen maar afgestopt worden middels een overtreding en Mike Nijland ging er eens goed voor staan. Met een krul in de korte hoek liet hij de keeper kansloos: 0-2.

Mart van Beek, invaller voor de kersverse vader Jorn Kroes, soleerde bijna naar 0-3. Keeper Dorland redde bekwaam. Twee minuutjes later was het wel weer raak, Wilmer scoorde weer uit een fraaie voorzet van Jari Dijkslag. De koek was nog niet op: twee minuten later tilde Chris van Lith de score naar 0-4. Olympia bakte er helemaal niks van. Bartelds kreeg het ook niet voor elkaar met de voet want zijn volgende kans ging ook naast. Aanvoerder Patrick Reuvekamp van Olympia probeerde zijn ploeg op te peppen en WZC nam wat gas terug. Weer vlak voor rust incasseerde WZC een tegentreffer. Reuvekamp kopte 1-4 binnen. Wilmer kopte weer binnen, het scorebord ging al naar 1-5 maar volgens het arbitrale trio was het buitenspel. Rust.

Wat gebeurt er toch met WZC als de nacompetitie aan de orde is… gekkenhuis in paddenland! Na de thee werd een overtreding in Mighty Mike Burgmeijer bestraft met een strafschop. Keeper Dorland, met zijn Noppert postuur, greep de inzet van Wouter ten Pas. Reuvekamp en consorten maakten gebruik van de ruimte die er ontstond op het veld. Warmte en jaloerse blikken naar het terras deed de acteurs ook geen goed. Gelukkig stond de paal succes in de weg voor de thuisclub maar via onderkant lat scoorde Reuvekamp 2-4. Wat een rare wedstrijd weer. In de 88e minuut verdween de spanning in eens. Hoge terugspeelbal op keeper Dorland, bal dood op de voet laten vallen is echt wel een kunst, Martijn Andeweg schatte het goed in: sliding, bal meeslepen en scoren, 2-5!

Hoppa we gaan weer naar Wekerom tegen SDS ‘55 spelen. De supportersvereniging is al weer druk bezig om bussen te regelen voor spelers en supporters. Nog twee keer winnen en je speelt 3e klasse…. Hoe gek kan het gaan? Weken knokken tegen lijfsbehoud en nu op weg naar meer…. Chapeau voor ONZE CLUB WZC!