Skip to main content

Supporter worden

Word lid van de supportersclub!

Een stevige steunpilaar

De verkoop van oliebollen, de uitgifte van het Heerder kwartetspel, muziekavonden voor de jeugd, jarenlang een grote verloting, bazaars, The Mountyshow, honderden bingo’s, medewerking aan het Zomerfeest in Wapenveld, organisatie Molentochten op kanaal, de bouw van het eerste clubhuis, en niet te vergeten de verloting bij elke (!) thuiswedstrijd. Het is zomaar een greep uit de vele activiteiten die de Supportersvereniging WZC sinds de oprichting in1967 heeft ontplooid. Met als doel uiteraard de steun aan WZC en dan vooral in het beschikbaar stellen van geld, veel geld. Een ruwe schatting leert dat er in de loop der jaren meer dan honderdduizend (100.000,-!) euro bijeen is gebracht.

We schrijven 1967 als bij het bestuur van WZC een brief binnen komt van de initiatiefnemers J. Eikelboom en B.J. Mensink die steun kregen van H.A. Volkers, E. Steenbergen en K. Liefers. De groep krijgt het fiat van het bestuur om te komen tot de oprichting van een supportersvereniging WZC en gaat onder voorzitterschap van E. Steenbergen aan de slag. De eerste daad was meteen een klapper: op het terrein aan de Klapperdijk werd bij het 20-jarig bestaan van WZC in datzelfde jaar 1967 het eerste eigen clubhuis gebouwd waar het goed toeven was. De herinneringen aan de ruim 33 jaar Supportersvereniging zijn legio. Een ding staat als een paal boven water: als het goed gaat met het eerste elftal, gaat het ook goed met de Supportersvereniging. Vooral een kampioenschap is een hoogtepunt. Zoals bij de thuiswedstrijd WZC-Vios. Bij winst was WZC kampioen. De blauwwitten kwamen op voorsprong en meteen werd een versierde boog bij de ingang van het veld aan de Klapperdijk geplaatst. Alleen….Vios maakte gelijk en de boog moest weer verdwijnen. Maar WZC scoorde nog een keer en dus kreeg de boog toch haar plaats aan het veld. Of na de titel in 1982, uit tegen ESA in Arnhem. Een grote stoet bussen reed door Wapenveld en daar hingen spelers en supporters aan armen en benen uit. Heden ten dage zijn de busreizen naar uitwedstrijden nog populair en steevast uitverkocht.
Dankzij de inspanningen van de supportersvereniging kon er veel gedaan worden bij WZC. Zo werd het Jeugdplan financieel ondersteund, werd er in 1990 maar liefst 30.000 gulden geschonken voor de bouw van een nieuwe bestuurskamer, kregen de jeugdleiders een fraaie winterjas uitgereikt, konden jeugdtrainers aangetrokken worden, en pakte men opnieuw groots uit bij het gouden jubileum van WZC in 1997. De seniorenafdeling kreeg 5.000,- gulden en het bestuur werd verblijf met een gift van 20.000,- gulden. Dat laatste bedrag is prima geïnvesteerd in nieuwe bakovens en de bouw van een nieuwe, blauwwitte bar in de kantine. Daarnaast zijn er natuurlijk de jaarlijkse activiteiten als de Sint Nicolaasavond voor de jeugd, de winstpremie aan de seniorenelftallen en de bijdrage aan het 1e elftal via de doelpuntenpot en de ‘premie’ bij het behalen van periodetitels en kampioenschappen.

Het organiseren van busreizen naar uitwedstrijden is een specialiteit van de supportersvereniging WZC, de laatste grote klus was de nacompetitie tegen SVV Sibculo, maar liefst 4 overvolle bussen vertrokken vanaf Monnikenbos richting Sibculo.
IMG_3263.JPG
Daarnaast niet te vergeten organiseert men de bingo’s met Kerst en Pasen. De traditionele Hollandse Avond in het voorjaar is ook niet meer weg te denken van het programma.

Kortom, de supportersvereniging van WZC is een bijzonder belangrijke steunpilaar voor de club. Regelmatig is er overleg met het bestuur over activiteiten via het periodieke Voorzittersoverleg waar alle geledingen van WZC bij betrokken zijn. Na een wat rustiger periode waar het gaat om de uitgaven, heeft de supportersvereniging afgelopen jaar wederom uitgepakt door samen met Club van Honderd de tractor met toebehoren voor het kunstgrasveld aan te bieden. ook heeft het een bijdrage geleverd aan de renovatie van het clubhuis. De supportersvereniging zelf wordt gesteund door ruim 250 trouwe leden. Daar kunnen er altijd meer bij. Opgeven kan via een van de bestuursleden. Doen!

Het huidige bestuur van de Supportersvereniging is als volgt samengesteld:

 

padden on tour.jpg

Voorzitter:
Wim Eilander, Kwartelweg 48, Wapenveld, tel.038 – 447 94 84

Secretaris/penningmeester
Alie Horst, ds. Van Meursstraat 35, Wapenveld, tel. 038 – 447 99 45

Lid
Peter v Pijkeren, Kwartelweg 30, Wapenveld, 038 – 447 03 14

Lid
Gert Eilander, Fazantenstraat 16, Wapenveld, 06-51240879 

Lid
Tom Regterschot, Patrijsweg,  06 31959809

Lid
Frans Stijf, Brummelkampstraat 33, Wapenveld, 06 12805728

Lid
Gerrie Koetzier, de Pagenberg 20, Heerde, 06 23418425

Lid
Geertjan Smit, Dreefseweg 2, Wapenveld, 06 31331545