Skip to main content

Verslag SDS – WZC

Sterk Door Samenwerking (voorheen Valkse Boys en vv Wekerom) versus Wapenvelder Zaterdag Club (voorheen Union).

Een herhaling van 4 jaar geleden. Toen op Hemelvaartsdag. Nu op zaterdagmiddag om 15.00 uur. Prima ontvangst op sportpark De Beek in Wekerom. Beetje passen en meten voor auto’s. En de twee bussen met supporters. Weer meer Wapenvelders langs de lijn, dan supporters thuisclub. Desondanks veel respect voor elkaar. Bij SDS vertrekken de nodige sterkhouders naar Lunteren of VVOP. Bij WZC stoppen wat oud gedienden, waardoor er volgend seizoen weer kansen ontstaan voor nieuwe talenten.

Bij WZC wordt Erik van Dijk opgevolgd door Edwerd Schuring. Bij SDS vervangt Maarten Top de huidige trainer Dekker die naar VVOP gaat.

Het arbitrale trio liep zich voor de wedstrijd al in het zweet. Scheidsrechter Teunissen uit de Achterhoek en assistent Landman en Voulon. “De hitte zal uitwijzen of we één of twee drinkpauzes per helft nodig hebben.” Gelukkig stond er nog een licht briesje over het kunstgras.

Bij de opkomst een flinke blauwe wolk tegenover een groene vlek. Trommelende en zingende We-Side tegenover …???… En via de radio luisteraars in de Ardennen, Thailand, Ommen, Balkbrug, Valkenburg en in onze eigen omgeving waaronder het Van Meurspark in Heerde. De mascotte van de thuisclub dacht nog even ludieke actie te doen met de padde, maar daarmee motiveerde hij de padden nog meer.

Ook het spandoek “wij gaan op paddenjacht” bracht WZC niet van haar stuk. WZC begon zonder Thorsten Koot en Mike Burgmeijer, blessures speelden hen parten.

In de eerste helft kleine kansjes over en weer. Maar ook respect naar elkaar toe. Wilmer gaf ingooi weg voor blessurebehandeling en SDS gaf de bal terug. Rick Roelofsen en Gerben van Donselaar waren een plaag voor de verdediging van WZC. Keeper Bos stond geen tegentreffers toe! Vanaf minuut 35 drukte WZC flink op het doel van SDS. Chris, Mart, Jorn, Wilmer en Mike werden van scoren afgehouden. Het bleef 0-0 tot aan de rust.

De tweede helft begon aanvankelijk nog rustig. Maar nadat Chris werd gevloerd binnen de beruchte lijnen kwam het spel echt op de wagen. Wouter ten Pas gunde Mike Nijland de strafschop. Maar ook vandaag was de keeper van de thuisclub de gevierde man. De inzet werd gestopt. En in de break werd zelfs SDS gevaarlijk. Bij de volgende drinkpauze aaide Henk Joostema over het bolletje van Mike Nijland, kop op jongen, jouw vrije trap komt nog wel. Invallers Bram Roskam en Martijn Andeweg maakten het de verdediging van SDS lastig. WZC was lange tijd de bovenliggende partij. Al zagen de supporters van de thuisclub dat natuurlijk anders. De eerste gele prent was voor Thomas Steenbergen. Dit had geen consequenties voor een eventuele finale. Het mooie van Thomas is dat hij zijn tegenstander geen millimeter ruimte geeft.

Het venijn zat ‘m in de staart vanmiddag. In de 88e minuut dacht SDS op voorsprong te komen. Naar ergens in de aanval bleek een overtreding gemaakt te zijn. Het bleef 0-0. Twee minuten later weer een juichende thuisclub, maar weer besliste het neutrale arbitrale trio anders: buitenspel, dus nog 0-0. Twee minuten later een overtreding op Chris en Mike Nijland achter de bal. De muur op afstand, aanloop, schot, stuitje vlak voor de keeper en hoppa…. de bal ploft in de kruising. Sportpark De Beek ontploft. Bij WZC van vreugde en SDS van woede. “Het kan verkeren”, zei Brederode ooit. Vijf minuten later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Richard Teunissen. WZC-supporters vierden het feestje met de voetballers. Nog één ludieke foto voor hun spandoek en op naar Wapenveld.

We zitten bij de laatste 8 van 37 ploegen. Volgende week de finale tegen De Paasberg uit Arnhem. Plaats van handeling nog onbekend. Volgende week weten we meer… zet m op padden. Nog één keer winnen en de kanaalderby tegen Hattem is weer terug!