Skip to main content

Wedstrijdverslag WZC 2 – Vios Vaassen 2  2-2  

 

De eerste echte zomerse voetbaldag van dit jaar. Een zon overgoten sportpark Monikenbos is het decor van de wedstrijd van ut tweeduh tegen het tweede team van VIOS Vaassen.

Vooraf doet coach Bert weer een strijdplan uit de doeken, waarbij hij onze hersens weer eens pijnigt met de nodige taktische varianten.

In de eerste 10 minuten zijn wij aan het zonnebaden, spelen slapjes en geven VIOS de kans om doelman Rowin onder vuur te nemen.

Gelukkig is Rowin wel uitgeslapen en houdt ons op de been. Hierna zijn we wakker geschud en beginnen te voetballen. Het is nog niet direct het tikkie-takka voetbal, maar het sjoelschijven spel begint vormen aan te nemen zoals uit vervlogen tijden.

Halverwege de eerste helft krijgt Matthijs het op zijn heupen. De robuuste vleugelspits slalomt langs zijn directe tegenstander en levert een perfecte voorzet af. De indraaiende bal zeilt hoog door het luchtruim en wordt door Milan op waarde geschat. Als door een katapult afgeschoten veert de kleinste man van het veld vanaf de groene grasmat naar de wolken. De weelderige haardos beroert het lederen monster en snoeihard verdwijnt de bal tegen de touwen, 1-0.

Een drietal minuten later is het opnieuw raak. De onverwoestbare Yanique rukt op en legt met een subtiel passje de bal achter de verdediging van VIOS. Hier duikt Milan op en met een fabelachtige curve draait Milan de bal over de doelman in de bovenhoek, 2-0.

Het publiek geniet niet alleen van het zonnetje, maar ook van fraaie acties van ut tweeduh.

Na de pauze gaan wij op jacht naar meer. Althans dat is de bedoeling tijdens de theepauze. Helaas er komt niets van terecht. Het lijkt alsof ut tweeduh last heeft van een zonnesteek op de eerste zomerse dag van dit jaar. Niets lukt meer en het foutenfestival openbaart zich.

Na 10 minuten profiteert VIOS en brengt de anschlusstreffer op het bord, 2-1.

Verse krachten betreden het veld, maar ook zij kunnen het tij niet meer keren. Een kwartier voor afloop komt VIOS langszij, 2-2.

In de hectische slotfase gaan beide teams voor de volle winst. De scheids strooit met kaarten, maar doelpunten vallen er niet meer.

Al met al een teleurstellend resultaat, maar het verval was te groot deze middag.

Niet te lang treuren, daarvoor is deze stralende dag niet bedoeld.

Thuis gekomen snel de keuken in en even later staat er weer een heerlijk bordje nasi te dampen op tafel. Gebakken eitje en een zakje kroepoek erbij.

Het sombere humeur verdwijnt snel op deze manier. Dit is echt genieten.

 

Statistieken:

22e min.          1 – 0    Milan de Goeijen

25e min.          2 – 0    Milan de Goeijen

55e min.          2 – 1    Sjaak Rutgers

75e min.          2 – 2    Herman de Vlieger

 

Scheidsrechter:  M. Eikelboom (geen blessuretijd vandaag, de duiven komen zo binnen vliegen)

Toeschouwers:  44 (waaronder een vrouw in zomerjurk en een man in kurzen hose)

VAR moment:    springt Milan echt zo hoog bij zijn kopdoelpunt of heeft hij elastische veren onder zijn voetbalschoenen?