Skip to main content
Internationaal jeugdvoetbal in Hattem en Wapenveld

Op vrijdag 19 mei en zaterdag 20 mei (de dagen na Hemelvaartsdag) komen er zo’n 80 voetbalteams uit Nederland, Duitsland, België, Tsjechië, Zwitserland, Ierland, Denemarken en Frankrijk naar de Noord-Veluwe om te strijden om de Veluwe Trophy. Dit toernooi (voorheen de Hattem Trophy) wordt dit jaar alweer voor de vijfde keer georganiseerd.

Ook dit jaar wordt er gevoetbald op zowel sportpark het Achterveen in Hattem als op sportpark Monnikenbos in Wapenveld. Dit is mogelijk door een unieke samenwerking tussen de voetbalvereniging WZC, s.v. Hatto-Heim en v.v. Hattem. Zij organiseren dit evenement gezamenlijk. Er nemen zowel jongensteams als meisjesteams deel in de leeftijdscategorieën van JO-11 tot en met JO-16. Wij nodigen voetballiefhebbers uit de regio van harte uit een kijkje te komen nemen en te genieten van de vele wedstrijden en de lekkere hapjes die verkrijgbaar zijn bij de diverse ‘food stands’.

De drie verenigingen hebben veel energie gestoken in de organisatie van dit prachtige tweedaagse toernooi. “Complimenten alvast voor alle vrijwilligers die zich inzetten om dit sportieve evenement tot een succes te maken, aldus Wim Hoogers (Hatto-Heim), Anne Besseler (Hattem) en Hans Doornink (WZC) van het organisatiecomité, “want zonder enthousiaste vrijwilligers zijn dit soort prachtige evenementen voor onze jeugd niet mogelijk.”

Muzikale afsluiting

Op zaterdagmiddag 2o mei na afloop van het toernooi speelt WZC 1 ook haar laatste thuiswedstrijd. Tegen ZVV uit Apeldoorn zal duidelijk worden of de hoofdmacht van de blauw-witten zich handhaaft in de 4e klasse en als dat lukt, dan volgt er zelfs nacompetitie om te strijden voor promotie. Na afloop van deze wedstrijd zal in elk geval zanger Jordy van Vilsteren zorgen voor extra sfeer op Sportpark Monnikenbos.