Skip to main content

Wedstrijdverslag FC Horst 2 – WZC 2  0-2  

 

Ut tweeduh speelt deze middag in Ermelo tegen het tweede team van FC Horst. Het is een stralende zonnige middag op sportpark de Adelaar. Ideale omstandigheden voor een lekker potje voetbal.

Voor de wedstrijd heeft trainer-coach Bert weer een nacht liggen peinzen en woelen voor het optimale strijdplan van deze middag. Het bekende bord met de magneetjes is deze middag niet voorradig en Bert citeert het strijdplan vanuit zijn blote hoofd met als ondersteuning een vodje papier met onleesbare krabbels.

Vanaf de aftrap is duidelijk dat ut tweeduh deze middag is gekomen voor de driepunter. Gedreven en met goed combinatievoetbal wordt FC Horst onder druk gezet. In de voorste lijn hebben wij deze middag als spits geposteerd student Cas, de jongeling met het krullend kroeshaar. Op de vleugels ondersteund door de aalvlugge slalom-koning Martijn en aan de andere zijde de onverwoestbare bonkige striker David.

Vanuit het middenveld strooit dreh und angelpunkt Tycho met  passjes en steekballetjes. Het geluk en de scherpte in de eindfase voor het doel ontbreekt voorlopig. Naarmate de eerste helft vordert komt FC Horst beter in de wedstrijd. Ons blok op het middenveld moet regelmatig de aanvallen opvangen. Het blok bestaat vandaag uit sjouwer en kilometervreter Sander met daarnaast de technische kap en draaier Rick.

Met de bekende brilstand gaan beide teams rusten en op theevisite.

Het eerste kwartier na de pauze zijn beide teams aan elkaar gewaagd. Onze achterste lijn blijft overeind met een soeverein centrum, bestaande uit captain en jonge vader Jesse en de instapkeizer van het middenveld Lars. Op de flanken onze Sjakie Srijkijzer Yanique en de sleuvengraver Demian. Het slot op de deur is goodold doelman Rob.

Het laatste half uur gooit ut tweeduh er nog eens een extra portie energie en werklust tegenaan. Bij vlagen flitsende combinaties en de kans op een doelpunt stijgt naarmate de tijd vordert.

De vers ingevallen stormram Dennis en puinruimer Brian brengen nieuw elan. Als FC Horst snakt naar het einde slaan wij in de slotfase genadeloos toe.

In de 86e minuut rost Martijn de bal ohberispelijk tegen het net, 0-1.

In de laatste minuut is het Rick die vanaf een meter of 20 verwoestend uithaalt en de doelman laat grabbelen, 0-2.

Als de scheids voor het einde fluit, stoppen wij als eerste de 3 punten in de tasse. Een sterk gespeelde wedstrijd van ut tweeduh met bij vlagen goed combinatievoetbal en de juiste instelling en strijd.

Een mooie afsluiting van het seizoen. Wij bedanken nog interim trainer-coach Bert voor het inspringen tijdens een noodfase. Ook een woord van dank aan trainer Piet voor de training op de donderdag-avonden en ook André bedankt voor je hulp en support.

Thuis gekomen gooi ik de tasse op de zolder. Daarna snel de keuken in. Even later staat er weer een bordje dampende nasi klaar. Vandaag met lekkere satéstokjes en een zakje kroepoek. Het feest kan beginnen. Daarna in de luie stoel en nog even nagenieten van een prachtige verdiende overwinning.

 

Statistieken:

86e min.          0 – 1    Martijn Andeweg

90e min.  0 – 2 Rick van Limburg

 

Scheidsrechter: A. Hasan (als ik fluit, dan kunnen jullie stoppen met voetballen)

Toeschouwers:  32 (waaronder een man zonder hoed met een broodje hamburger en een man met pet en een broodje kebab).

VAR moment:    is de bloedneus van David ontstaan door een klap op de neus of haalt David ongelukkig zijn neus op na een grondduel met een FC Horst verdediger?