Skip to main content

Verslag WZC – ZVV  7-0

Wat een week….

Waar begin je het verhaal mee? Vrijwilligers die ons sportpark tiptop gepresenteerd hebben? Kantinepersoneel dat alles in het werk heeft gesteld om iedereen van natje en droogje te voorzien? Onze spelers van WZC 1 welke alles uit hun tenen hebben geperst om in de vierde klasse te blijven? Of andere randzaken waar je absoluut geen energie van krijgt.

Veel bezoekers aan het internationale toernooi spraken hun lof uit over onze accommodatie. Wat is het goed geregeld. Van parkeerplaats tot kleedkamerindeling. Van scheidsrechters tot toernooiorganisatie. Niks anders dan lof. Laten we er zelf dan ook naar eens trots op zijn en uitdagingen samen tot iets moois laten worden.

Twee dagen internationaal toernooi van Eurosportring. Samen met vv Hattem en Hatto-Heim werd er gestreden om de Veluwe Trophy! En fanatiek! Geweldig interessante spelertjes gezien. Benieuwd waar ze over tien jaar spelen! Uiteindelijk mondde het toernooi uit in de prijsuitreiking om 13.30 uur. Iedereen kreeg een medaille en de top drie in elke leeftijdscategorie werd gehuldigd als kampioen. Dit ging gepaard met veel gejuich en gezang. Gelukkig hebben we de foto’s nog…

En dan de wedstrijd WZC 1 – ZVV ‘56 1. Voordat er werd afgetrapt werd er al vast afscheid genomen van van een aantal vaste krachten. Afscheid werd genomen van de volgende toppers bij ons eerste elftal: Hajk Talaljan: 102 wedstrijden, 44 doelpunten gescoord. Wolter Bos: 156 wedstrijden, veel tegendoelpunten voorkomen. Wouter ten Pas: 168 wedstrijden, 18 doelpunten gescoord waarvan veel penalties. Henk Boerdam: 197 wedstrijden, 19 doelpunten gescoord, waarom maken we de 200 wedstrijden niet vol?

Mike Burgmeijer: 133 wedstrijden, 24 doelpunten gescoord. En de al wat langer geblesseerde spelers Jan Peter Hulleman: 87 wedstrijden, 3 doelpunten gescoord. Ook Geufje van der Vrugt werd gehuldigd na jaren wassen van kleding van ons eerste elftal.

Bovendien een mooi afscheid van hoofdtrainer Erik van Dijk: 56 wedstrijden coach bij WZC 1, alle seizoen bij elkaar op 26 winst, 12 gelijk en 18 verloren. Zijn grootste overwinning was thuis tegen EZC 6-0. Deze laatste prestatie werd teniet gedaan, ZVV ‘56 werd met 7-0 huiswaarts gestuurd. Voor rust scoorden Henk Boerdam, Mike Burgmeijer en Chris van Lith.

Na de pauze rosten Mike Nijland (2x), Jorn Kroes en Bram Roskamp het leer tegen de touwen. Uiteindelijk was iedereen om 16.30 uur blij. Erik van Dijk scherpte zijn record dus aan: 7-0 tegen ZVV ‘56. De score had nog veel hoger uit kunnen vallen als alle kansen werden benut. De supporters maalden er niet om. En scheidsrechter Grit uit Nunspeet had een makkie.

Na de wedstrijd werd het een enorm feest met Jordy Van Vilsteren en zijn geluidsman in de hoofdrol. Ook super gezellig. Er werd volop meegezongen . Tot slot nog even naar Cafetaria ’t Zwarte Paard om de inwendige mens te verwennen. Wat is de club zonder haar sponsors? Wat zijn zij zonder klanten?

Na afloop van de wedstrijd werd duidelijk dat WZC 1 naar Putten moet op 30 mei. Rood Wit is dan onze gastheer. De busreizen zitten al weer bijna vol voor het nacompetitie toetje, SUPER. Gaan we door dan moeten weer uitspelen.

We feliciteren Vevo ook met de nacompetitie. Verder zijn we blij met de vijfde stek, net boven SEH. Weer niet de zwakste uit onze gemeente. Op naar het volgend seizoen. Succes in de nacompetitie boys van WZC 1.