Skip to main content

“Wat een geslaagd evenement, top organisatie”

Opnieuw heeft toernooidirecteur Hans Doornink met vrouw, vrienden en de vele andere WZC vrijwilligers een geweldig toernooi weten te organiseren. Wat was het een feest vrijdag 19 en zaterdag 20 mei met al die jeugd en begeleiders uit Denemarken, Ierland, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Onder een stralend zonnetje genoot iedereen zichtbaar van de voetballende jeugd en alles wat er verder op ons fraaie Sportpark Monnikenbos te doen was. De complimenten waren dan ook niet van de lucht…over de accommodatie en organisatie. Iets waar we samen trots op mogen zijn als vereniging, waarbij iedereen heeft samengewerkt vanuit hetzelfde doel….krachten bundelen, denken in oplossingen en als hecht team vrijwilligers een gastvrij geslaagd toernooi organiseren. En dat is super gelukt! Ook uit Hattem kwamen positieve geluiden over hun invulling van het toernooi. Op naar de volgende editie van Veluwe Trophy. Kijk voor de vele fraaie foto’s die Klaas Liefers heeft gemaakt op de Facebookpagina van WZC of op die van Klaas zelf.

Lees hieronder het verslag dat WZC’er in hart en nieren én vrijwilliger/alleskunner op vele fronten Aad Eilander de dag na afloop van het toernooi alweer had gedeeld, dit keer niet zelf geschreven, maar aangeleverd door Hans Doornink.

Verslag Veluwe Trophy 2023 locatie WZC Wapenveld
Bij voetbalvereniging WZC stonden twee dagen volledig in het teken van een internationaal voetbalfeest! Samen met de buurverenigingen Hatto Heim en Hattem werd onder de vlag van Eurosportring op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei een fantastisch internationaal jeugdvoetbaltoernooi georganiseerd.
Op vrijdag arriveerden rond de klok van 08:00 de eerste internationale gasten op een zonovergoten Sportpark Monnikenbos. Maar liefst 48 teams uit 6 Europese landen gingen strijden voor de prijzen. Naast teams uit Denemarken, Duitsland, Ierland, Frankrijk en België, waren ook teams uit Nederland vertegenwoordigd.
Bij WZC werd door ruim 80 vrijwilligers de schouders eronder gezet om zo’n 600 jeugdige voetballers een geweldige voetbalervaring mee naar huis te laten nemen. De gehele week vooraf stond al in het teken van de voorbereidingen voor dit toernooi. De onderhoudscommissie van WZC zorgde ervoor dat de accommodatie er opgeruimd en strak uit zag. Kleedkamers, velden en kantine zagen er uitnodigend netjes uit. Een braakliggend voetbalveld werd gemaaid en middels linten omgetoverd tot een parkeergelegenheid voor auto’s en busjes. Het reguliere parkeerterrein werd speciaal gereserveerd voor touringcars, die tussendoor ook tussen Hattem en Wapenveld pendelden. Vrijwilligers stonden al vroeg klaar op ons sportpark om alle gasten naar de parkeerplaatsen te loodsen. De speciaal ontworpen en geplaatste bewegwijzeringsbordjes in diverse talen, zorgden ervoor dat de deelnemers snel de weg op ons sportcomplex leerden kennen en telkens tijdig bij de 6 velden waren om de wedstrijden te spelen.
De weg richting de kantine en de blauwwitte horecatent die buiten was opgesteld, werd trouwens ook erg goed gevonden. De broodjes hamburger, kipburger en braadworst maar ook andere zoete versnaperingen, waaronder heerlijke aardbeien vonden in de buitentent gretig aftrek bij zowel publiek als spelers. Binnen in de keuken draaiden de frituurbakken overuren en het drinken was ook niet aan te slepen. Vrijdagavond bleek de ingekochte voorraad al zodanig geslonken, dat er opnieuw moest worden ingeslagen! Een dankwoord voor al het horecapersoneel is ook zeker op z’n plek: wat hebben ze enorm hard gewerkt!
Gedurende de twee dagen zorgde DJ Doron voor de gezellige muzikale noot, waarbij de vlaggenceremonie op vrijdag wel een hoogtepunt genoemd mag worden! Alle teams presenteerden zich om 12:00 uur per land op het hoofdveld aan het publiek, om vervolgens onder het toeziend oog van de vele toeschouwers samen de volksliederen uit volle borst mee te zingen. Voor organisatie, publiek en vrijwilligers altijd weer een kippenvelmoment.
Na twee dagen voetballen werd op zaterdag om 13:30 uur de prijsuitreiking gehouden voor het mooie clubhuis van WZC. De aanvoerders van de teams, die net buiten de top drie waren geëindigd, kregen de medailles overhandigd door WZC-mascotte de Paddûh. De teams die wel een beker hadden gewonnen meldden zich met het complete team op het bordes en toonden vol trots de gewonnen bokaal aan het publiek. De teams JO13 en JO11 van gastclub WZC belandden in de middenmoot, terwijl JO12 zich tevreden moest stellen met een lagere rangschikking.
De volgende teams keerden huiswaarts met een beker in de voetbaltas. Bij de JO13 ging de grootste cup naar CSV’28 (Nederland), terwijl plaats twee en drie door twee Deense teams werden ingenomen: respectievelijk Fredericia Fodbold-2 en Hareskov IF-1.
Bij de meisjesteams van leeftijdscategorie JO13 bleef de hoofdprijs binnen de gemeentelijke grenzen van Heerde: SEH mocht zich na een finalewedstrijd tegen het Franse OSM Sequedin de trotse winnaar noemen. Het Deense Hedensted IF nam in deze poule de derde plaats in beslag.
De jongere spelers van datzelfde Hedensted IF wisten beslag te leggen op de eerste plaats bij de JO12, gevolgd door twee teams van het Franse OSM Sequedin. Het Ierse Finglas United viel daar net buiten de prijzen en werd vierde.
Tot slot de jongste deelnemers bij de JO11: daar kon de beker voor de eerste plaats mee in de fietstas van de spelers van vv Hattem. OSM Sequedin stelde zich tevreden met de tweede plek en het team van K. Schelle Sport uit België nam juichend de bokaal behorend bij de derde plek in ontvangst.
Tot slot bedankt de toernooicommissie een ieder voor de geweldige inzet. Veel dank aan scheidsrechters, wedstrijdsecretariaat, onderhoudscommissie, vrijwilligers die hulp hebben verleend bij blessures en pijntjes, horecapersoneel, fotograaf en DJ.
Zonder jullie hulp zou het organiseren van zo’n groot(s) evenement niet mogelijk zijn. Daarnaast dank voor begrip en medewerking van 1e elftal en andere teams, die voor de voorbereidingen op hun wedstrijden moesten uitwijken naar andere plekken. Ook een woord van dank aan buurvereniging Wapenveld, die hun accommodatie beschikbaar heeft gesteld voor dit toernooi.
“Trots” is het overheersende gevoel, terugkijkend op deze twee fantastische voetbaldagen van de Veluwe Trophy!