Skip to main content

Gert Striker gehuldigd


Dinsdagavond 24 mei is Gert gehuldigd voor zijn 50-jarig lidmaatschap van zijn blauw-witte voetbalclub WZC. In het bijzijn van zijn dochters Corinda en Carola en zijn steun en toeverlaat Corrie, werden Antoine Sonnega en Aad Eilander in Zorgspectrum Het Zand in Zwolle Zuid ontvangen met koffie en gebak. Het was een ware verrassing voor Gert dat we hem kwamen huldigen. Normaal gesproken gebeurt dit op de nieuwjaarsreceptie maar vandaag maakten we daar een uitzondering op. En gezien de brede grijns op Gert’s gezicht heeft WZC daar goed aan gedaan.

In 50 jaar WZC heeft Gert het nodige gedaan voor ons cluppie. Eerst voetballen aan de klapperdijk in de jeugd met zijn beste maatje Peter van Pijkeren, die deze avond ook nog even oppaste op kleinkinderen van Gert en Corrie. Daarna in de senioren op Monnikenbos. Ook werd er toen al jeugd getraind. Samen werden ze teamleiders. De jongelui liepen met het duo weg!

De betrokkenheid met WZC is typerend. Altijd een warm hart voor onze club. Er werd bijvoorbeeld geen ledenvergadering overgeslagen! En trouwe supporters van WZC 1 werden ze ook. Zo stond er in de laatste presentatiegids nog een een mooi artikel over Gert, Peter en Klaas Doornink. Daarin werd nog teruggeblikt op de voetreis uit ’t Harde. Ons eerste realiseerde klassenbehoud, dus belooft is belooft: Peter en Gert gingen lopend terug naar Wapenveld. Op de Filipsberg kon je ze al horen, zingend kwamen ze tussen de struiken opdoemen. “We waren zo weer thuis”, aldus de heldere Gert. Hij genoot zichtbaar van ons bezoek, regelmatig ging de duim omhoog en verscheen een glimlach op zij mond.

Ook heeft Gert nog jaren in het bestuur van de Club van Honderd gezeten. Werden er avonden voor leden Club van 100 georganiseerd en zijn mooie dingen aangeschaft waaronder de pannakooi en dug-outs. Voorzitter Antoine Sonnega reikte Gert de jubilarisplaquette uit en had nog een fraai boeket bloemen mee. Deze items krijgen een mooi plekkie op Gert zijn kamer.

Mocht Gert opknappen dan houden we een stoeltje vrij in de bestuurskamer, om van daaruit dan nog een wedstrijd van WZC te bekijken. Voorlopig moet Gert het echter doen met het wekelijkse verslag van zijn vriend Peter. Afgelopen zaterdag was het goede nieuws dat klassenbehoud was veiliggesteld een hele opkikker. Er verscheen vanavond wederom een grijns op zijn gezicht als het verhaal voorbij komt.

Hoewel het zwaar is voor Corrie en de kinderen kijken we terug op een mooie avond. Mocht u een kaartje willen sturen? het zal de familie goed doen, dit is het adres…

Zorgspectrum Het Zand

Locatie Zandhove

t.a.v. Gert Striker

Hollewandsweg 17,

8014 BE Zwolle