Skip to main content

Rood Wit ’58 – WZC  3-4

Nacompetitie voor promotie, een dinsdagavond in Putten.

Het plaatselijke Rood Wit ‘58 ontving de padden. Na handhaving in de vierde klasse met de minst gepasseerde verdediging van 4D, aan de bak: de rooien tegen de blauwen onder het toeziend oog van Spakenburgers Sil en Boris de Graaf. Visboeren op ons plein. Rooien en blauwen.

Drie touringcars, vele auto’s vol en de nodige supporters voor Radio Hattem waren getuige van een sensationele avond. Vijf keer zoveel supporters van de blauwen ten opzichte van de rooien. Enorm spandoek van de we-Side en de blauwe padde op de middenstip. Het arbitrale trio Maat, Boonstra en Celik keken hun ogen uit. Henk Boerdam scoorde in de 7e minuut al 0-1. Tien minuten later had Wilmer met een fraaie volley de score verdubbeld. Scheidsrechter Maat uit het naburige Ermelo zou zich een heel andere avond hebben voorgesteld. Wij gaan naar Hasselt toe werd er al gezongen. Een beetje voorbarig. De thuisclub scoorde nog voor rust 1-2.

Na de thee een fanatieke thuisclub. WZC voetbalde niet meer. Ruimen was het devies. Speldenprikken over en weer. Tot aan de 80e minuut ging het goed. Toen scoorde Job van Eijden zijn tweede treffer voor de rooien: 2-2. Heel Wapenveld hield de adem in. Zou het dan nog misgaan? Totdat Bram Roskam de bal aan Henk Boerdam gunde. De spits maakte geen fout en juichend vierde hij de “winnende treffer”. Twee minuten later een vrije trap cadeau voor Rood-Wit. Aanloop, schot, in de muur werd de bal van richting veranderd en Bos was kansloos: 3-3. Toch nog verlenging?! De volgende aanval van WZC werd bijna verzilverd door Mart van Beek, de keeper redde ten koste van een corner. Van Beek nam deze zelf en slingerde de bal op de kruin van Henk Boerdam die zijn hattrick compleet maakte.

Het veld stroomde vol met supporters en begeleiding, 3-4. Het kunstje was geflikt. Niet veel later was het einde wedstrijd.

Zaterdag op naar Hasselt waar Olympia moet vechten voor klassenbehoud. Aanvang 14.30 uur. We bedanken de selectie en staf, alle supporters, we-Side en de supportersvereniging voor de nodige inbreng. Een moeilijk seizoen krijgt toch nog een langer staartje. Succes zaterdag!