Skip to main content

Wedstrijdverslag WZC 2 – Hierden 3  0-1  

Ut tweeduh speelt deze middag tegen de koploper van dit moment, het derde team van vv Hierden.

Het team van Hierden is een team met heel veel routine en een vleugje jeugdig talent. Deze middag is ut tweeduh niet opgewassen tegen de routine en geslepenheid van de oude mannen uit Hierden.

Vanaf de aftrap proberen wij het tempo in de wedstrijd te houden door het gaspedaal in te drukken. Maar het tempo wordt flink gedrukt doordat Hierden het rempedaal flink indrukt en waar nodig ook de handrem gebruikt.

Ondanks onze goede bedoelingen blijven de echte kansen uit. Onze vleugelspelers Matthijs en Martijn proberen het wel, maar hun aanvalsdrift smoort vaak in de opgetrokken muur van Hierden. Rond het half uur is het raak aan de andere kant.

Hierden krijgt een hoekschop te nemen. De bal wordt hard voor geslingerd, waarna een Hierdenaar de bal snoeihard tegen de touwen kopt, 0-1.

Een bittere pil voor ut tweeduh. Na de pauze spelen wij richting Kloosterbos en dat is het sein om er een extra portie energie tegen aan te gooien. De routiniers van Hierden lijken hier niet echt van onder de indruk en blijven dan ook vrij simpel overeind. De counters van Hierden zijn levensgevaarlijk. Het is dan ook aan doelman Brian te danken dat de score niet verder oploopt. Met enkele katachtige reflexen en met zijn uitschuifbare benen weet hij meer tegen doelpunten te voorkomen.

Wij trekken nog een blik wisselspelers open en hopen op deze wijze de muur van Hierden te slechten. Verder dan een verdwaald schot komen wij echter niet. In de ultieme slotfase pompen wij alle ballen in de zestien en hopen op een gelukkige klutsbal. Ook deze klutsbal is deze middag in geen velden of wegen te vinden.

Koploper Hierden gaat met drie punten in de tasse terug naar huis en ut tweeduh kan zijn wonden gaan likken.

Thuis gekomen gooi ik de tasse zonder punten op de zolder. Dan snel de keuken in. Even later schuif ik aan voor een lekker bordje dampende nasi. Satéstokjes erbij en het feestmaal is compleet.

 

Statistieken:

27e min.          0 – 1    Henk Schilder

 

Scheidsrechter:  E.B. Bessembinder (doe mij maar een AA-drankje)

Toeschouwers:  41 (waaronder een aantal bezoekers met hond en een vrouw met BBB sjaal – sweet Caroline)

VAR moment:    is de overtreding op de spits van Hierden binnen of buiten het strafschopgebied, vraag het de scheids?