Skip to main content

Verslag WZC – BAS  1-0

Wat een week…. Periodetitel winnen BIJ Vevo, de voetballers werden beloond op de donderdagtraining, lekker potje klaverjassen, huldiging van Willem Frederiks en thuiswedstrijd tegen BAS. Mooie tussenstand na deze speelronde.
WZC moest het doen zonder Wilmer Rorije, Arjan Doppenberg, Daan vd Beld en de Talaljan-broertjes. Toch speelde de selectie met veel karakter de wedstrijd tegen Bas. “We houden vandaag de NUL”, meldde de sympathieke trainer Jeroen vd Berg van Bas. Ingewijden supporters kennen hem nog van Tonego in de begin jaren Tonego (Luttenlgeest).
Voor de wedstrijd begon werd. Willem Frederiks gehuldigd voor 70 jaar lidmaatschap. Speler van WZC 1 op Winfried en aan de Revelingseweg en de Wildekampseweg. Versierde de nodige penalty’s en had later veel plezier bij de veteranen. Komt bij elke wedstrijd kijken en geniet nog vol van de club. Verdiend en trots nam hij zijn schild en de bloemen in ontvangst.
De wedstrijd: dat uiteindelijk de NUL voor BAS aan de voorkant gold en niet achterin konden we dat niet dromen om 14.30 uur. De wedstrijd ging gelijk op. Spits Van den Dikkenberg werd node gemist door Bas. Schaap schoot voor rust in het zijnet. Wzc nam meer en meer het initiatief en op slag van rust vond Mike Nijland het gaatje: 1-0! Wilko Zonnenberg sprong een gat in de lucht… met zijn minuut…
Na de thee hondenweer. De regen gutste neer op Monnikenbos. De worst en snert vond gretig aftrek bij Ina van Essen en Annet van Limburg.
BAS probeerde de gelijkmaker te forceren. Veel schoten verdwenen echter over het WZC doel. Wolter haalde slim een balletje op van veld 3. Het leverde tien seconden blessuretijd op… Jari Dijkslag had een slimme actie op de doellijn en WZC was dichtbij de 2-0 via Wedzema en Van de Beek. Wzc was ook blij dat Thomas Steenbergen in de 93e minuut op de doellijn redde.
In de 98e minuut floot de goed leidende Thijs Kappert voor het einde. WZC voorbij BAS en SEH! Op naar Hulshorst volgende week… wie weet met de bus… hou de Facebook in de gaten! Fijn weekend allemaal.
Nog even langs het mooiste silhouet van de Veluwe