Verslag VEVO – WZC 0-2

Z

De gemeentelijke derby in Veessen: VeVo-WZC.

Veel sneeuw in de regio zorgde voor veel afgelastingen, natte velden en schoongeveegde kunstgrasvelden. Zo ook in Veessen. Met man en macht werd het veld schoon gemaakt voor deze derby.

De eerste kansen waren voor de thuisclub maar Faber en Draaijer stuitten op de goede keeper Wolter Bos. Bram Roskam kreeg tussendoor een kans maar wachtte iets te lang. In de 18e was het wel raak, Bram schoot de 0-1 binnen. Wilmer Rorije was dicht bij de 0-2 maar het werd een corner.

Het laatste kwartier voor rust was het billenknijpen voor WZC. Roald van Bessen (2x) en Rien de Velde deden niets met geboden kansen. Bos hield zijn doel schoon. Chapeau Wolter en keepertrainer Henk Joostema.

Na rust werd het spel van Vevo wat opportunistischer. Er kwam meer ruimte voor counters. Mike Burgmeijer was dicht bij de 0-2, zijn inzet met de teen werd gestopt door de teen van keeper Youri Liefers. Bram scoorde maar dit werd afgekeurd vanwege buitenspel. Jonas Faber was dichtbij de gelijkmaker maar Wilmer Rorije maakte er een corner van (rakelings over eigen doel en Rien de Velde had de gelijkmaker op de schoen in minuut 82, hij schoot over. Een minuut later besliste Mike Burgmeijer het duel door 0-2 te scoren. Mart van Beek en Cas Wetzinga kregen zelfs nog kansen op 0-3 maar dat voorkwam Youri Liefers namens VEVO. Wouter ten Pas en zijn mannen gaven niets meer weg. De goed leidende 20-jarige scheidsrechter Jari Procee floot na de nodige blessuretijd voor het einde. Hij gaat ongetwijfeld hogerop fluiten, de complimenten. Na afloop was het nog lang gezellig op de Noord. Mooi dat het kan.WZC wint door deze overwinning ook de tweede periodetitel in 4D. Doelstelling blijft handhaven, dan heb je immers pas wat aan het periodekampioenschap. Proficiat mannen .