Skip to main content
Een duilirige middag op Monnikenbos bij de start van een nieuw seizoen. Ut tweeduh speelt deze middag tegen het tweede van de buren van de vv Hattem.

Trainer-coach Gert heeft weer een taktisch meesterplan uitgedacht en  probeert dit met behulp van magneetjes op een bord duidelijk te maken aan de spelers van ut tweeduh.

Al of niet begrepen, hoe het ook zij, ut tweeduh schiet uit de startblokken en probeert vv Hattem direct vast te zetten. Zo wordt een simpele opbouw van Hattem in de kiem gesmoord. Na een kwartier wordt de sterke openingsfase beloont. Harut kapt zich vrij en verstuurt een splijtende pass in de diepte op Luc. Luc gooit de turbo erop en laat de verdediging zijn hielen zien. De voorzet is op maat en de invliegende Everhard rost de bal tegen de touwen, 1-0.

Na een half uur een soort gelijke actie. Breker David verovert de bal op zijn onnavolgbare wijze en een tikkie breed op Luc. Luc slingert de bal over de Hattemse verdediging. Inmiddels is Everhard al opgestoomd naar het strafschopgebied, omspeelt de doelman en schuift binnen, 2-0.

Binnen vijf minuten heeft Hattem een antwoord gevonden en is doelman Brian kansloos, 2-1.

Na de pauze probeert vv Hattem de gelijkmaker te forceren en hoe meer de tijd verstrijkt, hoe meer de frustratie toeneemt bij de bezoekers.

Onze defensie geeft geen krimp. In het centrum staan het kuiken Lars van B. en zijn secondant routinier Jesse. Vakkundig vegen zij het centrum schoon. Op de flanken worden de schoonmaak werkzaamheden uitgevoerd door kuitenbijter Yanique en rausdauer Damian. Voor de schoonheidscorrecties hebben wij altijd nog doelman Brian op zijn post.

Na een kwartier in het tweede bedrijf dendert Thorsten het strafschopgebied binnen van de vv Hattem. Een ogenblik later vliegt Thorsten door het luchtledige en land met een plof op het kunstgras.

De scheids wijst naar de stip. Everhard ontfermt zich over de bal en met een bekeken schuiver is het raak, 3-1.

Het laatste deel van de wedstrijd geven wij vv Hattem geen kans en laten zelf enkele kansen liggen om de score verder op te voeren.

Als de scheids voor het einde fluit, gaan de drie punten in de tasse.

Een wedstrijd gespeeld met veel inzet en passie door het hele team van ut tweeduh. Goede aanvallen en geweldige doelpunten.

Thuis gekomen gaat de tasse weer voor een week naar de zolder. Het is zaterdagavond en een lekker bordje nasi met een gebakken eitje staat weer op het menu.

Na de afwas lekker in de luie stoel, de beentjes omhoog en nog even nagenieten van deze driepunter bij de seizoensouverture.

 

Statistieken:

15e min.          1 – 0    Everhard Stoffer

27e min.          2 – 0    Everhard Stoffer

31e min.          2 – 1    Joop Keizer

60e min.          3 – 1    Everhard Stoffer

 

Scheidsrechter:  E. Eikelboom (ik pak mijn pet en druk mijn snor)

Toeschouwers:  54 (waaronder een bataljon Attemers en een leger aan padden)

VAR moment: zet de scheidsrechter een pet met zonneklep op of is het een pet met ruitenwissers?