Skip to main content

Wedstrijdverslag WZC 2    –  FC Horst 2  1-1

Ut tweeduh ontvangt deze middag het tweede team van FC Horst.

Het is een stralende zomermiddag in oktober en de mussen dreigen van het dak te vallen.

FC Horst is voor ons een onbekende tegenstander. Tot op heden hebben de oranjehemden nog geen potten kunnen breken als je naar de ranglijst kijkt.

Hier schuilt dan ook het grote gevaar voor ut tweeduh. Jan en alleman menen de uitslag al te kunnen invullen.

Trainer-coach Gert heeft zich opnieuw achter de tekentafel gezet en een strijdplan voor deze middag ontwikkeld. Tevens waarschuwt Gert voor de bekende scorebordjournalistiek.

Wij beginnen fel en agressief aan het duel en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. De eerste kansjes dienen zich aan. In de elfde minuut is het raak. Een mooie snelle aanval wordt doeltreffend afgerond. Luc stuurt de sprintende Everhard in de diepte. Everhard haalt de achterlijn en de teruggetrokken bal wordt door Cas verwoestend in het doel geschoten, 1-0.

Dit is het moment om direct de tegenstander een nieuwe optater te geven. De kansjes zijn er wel, maar de precisie ontbreekt.

Na een half uur is daar geheel onverwacht het kantelpunt. Voor een ieder, zowel in als buiten het veld, ligt de gelijkmaker in het doel, 1-1.

Vanaf dat moment begint FC Horst met meer vertrouwen te voetballen en het spel van ut tweeduh zakt ver weg.

Wie na de pauze op een herstel hoopt, komt van de koude kermis thuis. Wat er in het team is geslopen blijft een raadsel. Niets lukt meer en de simpelste oplossingen worden niet gevonden.

Op het einde krijgen de oranjehemden zelfs nog enkele kansen op een driepunter. Gelukkig wordt dat ons bespaard.

Als de scheids voor het einde fluit mogen wij het puntje koesteren. De schwung van ut tweeduh is voor even verdwenen en lijken wij erbij te zitten als een dood vogeltje.

Dit is niet nodig, niet te lang blijven hangen in negatieve gedachten. Voor de komende week weer even flink aan de bak op de training om het ritme weer terug te vinden.

Thuis gekomen gooi ik de tasse op de zolder. Daarna staat er weer een bordje nasi klaar. Een lekker toetje en daarna nog even namokken over verloren puntjes.

 

Statistieken:

11e min.          1 – 0    Cas Wetsema

30e min.  1 – 1 Rob de Beuk

 

Scheidsrechter: A. Topfer (bij ingooien graag beide voetjes op het gras,het is hier geen dansschool)

Toeschouwers:  43 (waaronder een man met pet en zonneklep en een mevrouw met een hondje aan de lijn)

VAR moment:    wacht de speler van FC Horst inderdaad langer dan 10 seconden bij een ingooi, wat is verboden?