Skip to main content

Wedstrijdverslag BAS 1 – WZC 4-1

Vooraf was de stemming prima, bus vol supporters mee de polder in en de hoop op een resultaat was aanwezig. Aangekomen in Biddinghuizen zagen we bekende namen in het programmablad. Trainer Bas: Jeroen van de Berg, voormalig scorende spits van Tonego in jaren ‘90.

Statistieken: 26e keer tegen elkaar. Bas won 12 keer en WZC 8 keer, de rest was in evenwicht. En scheidsrechter Oldenbeuving die we al eerder goed zagen fluiten.

In de 12e minuut opende hun nieuwe spits Yuri van den Dikkenberg voor Bas de score. Hij verdubbelde in de 20e minuut de score. Kansjes voor Van Limburg, Kroes en Rorije misten kracht en precisie. In de toegevoegde tijd kopte Leander Touw de 3-0 zelfs tegen de Touwen.

Na rust dezelfde 11 spelers. In de 57e minuut werden de jonkies gewisseld voor Henk Boerdam, Demian Berghorst en Harut Talaljan. Er kwam meer vuur in de ploeg. Na mooie aanval maakte Jorn Kroes 3-1. Henk Boerdam zelfs bijna 3-2. Aan de andere kant was het ook best druk voor Wolter Bos na diverse counters van Bas. WZC bleef aandringen maar in blessuretijd maakt Van den Dikkenberg zijn derde goal, eindstand 4-1 en ajuu Oostelijk Flevoland.

Na afloop in de busse wel opbeurende woorden van Wim als voorzitter van de supportersclub. We blijven positief en achter onze jongens staan en wensen de technische staf veel wijsheid toe om het tij te keren.

Volgende week thuis tegen Hulshorst, het wordt spannend!