Skip to main content

Wedstrijdverslag Hierden 3    –  WZC 2  2-3

Ut tweeduh speelt deze middag tegen het derde team van Hierden. Voor deze wedstrijd staan de Hierdenaren ongeslagen (12 punten uit 4 wedstrijden) bovenaan. Het zal een wedstrijd worden waar ut tweeduh voetballend een mindere middag beleeft, maar desondanks komt bovendrijven.

Trainer-coach Gert heeft zijn huiswerk weer gedaan en ontvouwt een verkreukeld papiertje met daarop zijn strijdplan voor deze middag.

De eerste 10 minuten hebben wij het betere van het spel, maar weten dit niet uit te drukken in een score.

Dan volgt een dramatisch half uur van ut tweeduh. Niets lukt er meer en de bal spelen naar een speler met hetzelfde kleur shirt is ineens een onoverkomelijk probleem geworden.

Hierden profiteert direct. Na een hoekschop ploft de bal voor de voeten van een Hierdenaar en deze haalt verwoestend uit, 1-0.

Vijf minuten later staan wij weer gelijk. Een splijtende pass van Tycho op ons renpaard Jolly Jumper Bram. Bram schakelt over naar de hoogste versnelling en een druk op de turboknop doet de verdediging van Hierden aanschouwen als een drietonner die een rotonde neemt. Bram passeert de Hierder doelman en roskamt de bal tegen de touwen, 1-1.

Het resterende deel van de eerste helft is niet om over na huis te schrijven, dus dat doen we dan ook maar niet.

Ut tweeduh komt na de pauze ietwat scherper uit de kleedkamer.

Onder aanvoering van de zeer sterk spelende Sander proberen wij de wedstrijd te doen keren naar onze kant. Sander is als een granieten brok beton, waar je ook niet doorheen kunt komen, en lijkt in zijn spel deze middag op zijn grote voorbeeld Sjakie Strijkijzer.

Wij hebben licht het overwicht, maar doelpunten ontbreken. Tot een kwartiertje voor tijd onze supersub Matthijs de bal voor zijn voeten krijgt. Zijn rechterbeen staat al bekend als verwoestend en ook nu ploft de bal als een raket tegen het net, 1-2.

Over de streep trekken zou je zeggen. Vrouwen en kinderen eerst.

De slotfase is billen knijpend en voor beide doelen is het chaos troef.

In de voorlaatste minuut komt Hierden langszij, 2-2. Een domper, maar wij rechten onze ruggen en gaan op jacht naar de overwinning.

Een minuutje later ligt de bal op de stip, na een chaotisch moment in het Hierder strafschopgebied. Tycho, de man van de stalen zenuwen, ontfermt zich over de bal. Een knipoog met rechts en de bal naar links laten de doelman van Hierden kansloos, 2-3.

Alles wat de padden een warm hart toedraagt ontploft in Hierden, zowel in als buiten het veld.

Aftrappen hoeft niet meer van de scheids, het is afgelopen.

Dankbaar stop ik snel de drie punten in de tasse. Die nemen ze ons niet meer af, ondanks een matige pot voetbal.

Thuis gekomen snel de rijst in de snelkookpan en even later schuif ik aan voor een lekker bordje dampende nasi. Satéstokjes erbij en het feestmaal is compleet.

 

Statistieken:

12e min.          1 – 0    Jacco van Oosten

17e min.          1 – 1    Bram Roskam

73e min.          1 – 2    Matthijs van Rijssen

89e min.          2 – 2    Stefan Krijger

90e min.          2 – 3    Tycho Muller

 

Scheidsrechter:  L. Wedemeijer (ik heb zelf een brouwsel meegenomen, dus geen thee in de rust)

Toeschouwers:  25 (waaronder een aantal padden en een man met hondje)

VAR moment:    is rechterspits Bram werkelijk sneller dan zijn eigen schaduw of schiet alleen Lucky Luke sneller dan zijn schaduw?