Skip to main content

Wedstrijdverslag WZC 3 – WVF 7

Het is vrijdagmiddag 6 oktober als er een zwarte polo de straat in draait. Als je goed kijkt zie je nog net de vetkuif van Chiel boven het stuur uitkomen. Een kleine delegatie van het derde heeft besloten om als voorbereiding op de wedstrijd tegen WVF 7, af te reizen naar Gladbach. Er staat hier een kraker uit de onderste regionen van de Bundesliga op het programma. Een positie die voor deze jongens maar al te herkenbaar is, als je terug kijkt naar de resultaten van de afgelopen seizoenen.

Waar Mark het na een lange dag nog even rustig aan doet, zijn Dennis, Ruben en Jeroen gelijk begonnen aan de wedstrijd. Het bord ‘Wapenveld’ is nog niet gepasseerd of de eerste halve liters zijn open getrokken. Im Auto ist die Stimmung groß und alle singen los.

‘Ja wir schwören Stein und Bein

Auf die Elf vom Niederrhein

Borussia unser Dream-Team

Denn Du bist unser Verein’

Het clublied van Borussia brengt de mannen helemaal in de voetbalsferen en dat is maar goed ook. Het verkeer werkt niet echt mee en de blaas van Dennis al helemaal niet. Voor Arnhem trekt hij al twee keer aan de noodrem om te stoppen voor een sanitaire stop en tot overmaat van ramp is het direct na Arnhem alweer raak. Een iets wat onrustige Mark ziet het alweer gebeuren.. te laat komen voor de aftrap. Gelukkig wordt er wat tijd teruggewonnen op ‘die autobahn’ en een half uur voortijd staat de auto dan toch geparkeerd. De mannen halen nog snel een heerlijke bradwürst en een bijpassende sjaaltje en dan gaat ze er eens even goed voorzitten. Notitieblokjes blijven achter wegen, want ja.. wat kan je leren van twee ploegen die in competitieverband hetzelfde presteren als WZC 3. Wel wordt er enthousiast gezwaaid met sjaaltjes en consumeren ze het welbekende ‘Bitburger Premium Pils’. Na 90 minuten staat er een stand van zwei – zwei op het scorebord. Net als Rob weten beide doelmannen het doel niet leeg te houden en taaien beide ploegen met één punt op zak af naar de kleedkamer. Voor de heren rest een autoreis van 180km terug naar het Paddendorp, om daar heerlijk onder de wol te kruipen. Dromend van een debuut in de Bundesliga gaat het lampje uit, op naar MATCHDAY.

11:15 – Sportpark Monnikenbos

Terwijl de jeugd van WZC al fanatiek aan het voetballen is geslagen, druppelen langzaam de spelers van het derde elftal binnen. Vandaag heeft leider Nick van Dieren de beschikking tot maar liefst 20 spelers. Dit heeft hem de afgelopen dagen flink veel hoofdpijn bezorgd, want welke 11 stuur je het veld in. De concurrentie strijd is groot binnen het elftal, want door het wegvallen van het tweede en overkomende spelers van de hoofdmacht, is het team groter dan ooit. Een foutje in het veld of het overslaan van de training kan je al snel je basisplaats kosten. Gelukkig heeft iedereen het vertrouwen in Nick dat hij de puzzelstukjes op de juiste plek legt om dit team tot een kampioensteam te maken.


Als bijna iedereen dan aanwezig is, is het tijd om de kleedkamer in te gaan. Er staat namelijk eerst een foto sessie op het programma voor de presentatiegids van 2024. Een gids waar ieder jaar veel aandacht aan geschonken wordt en ook al de nodige prijzen heeft opgeleverd. Met trots dragen de mannen het wit-blauwe tenue gesponsord door ‘Van de Worp – bestrating, grondwerk, rioolwerk en tuinaanleg’, dank hiervoor! Na wat flitswerk van fotograaf Henri van der Beek is het tijd om ons te klaar te maken voor de wedstrijd.

De warming-up is al bezig wanneer Jeroen zich meld op veld 2. De man van glas hoeft vandaag geen gehaktballen te draaien en zal vandaag plaatsnemen op de bank als notulist. Wat hij in zijn handen heeft hoeft niemand te raden, de vislucht is al van verre te ruiken. Kibbeling met ravigottesaus en een zak bolletjes doet alle spelers het water op de mond staan. Daarnaast verraden de gehaktballen saté

en de frikandellenbroodjes voor de wedstrijd gelijk waarom de spelers voorzien zijn van een extra airbag, die overigens niet opvallen in de 5e klasse 01. Nadat het witterookgordijn van Demian en Rob is weggetrokken van het veld, is scheidsrechter Rorije er klaar voor, we gaan beginnen!

WZC 3 begint voortvarend aan de wedstrijd, want in de eerste seconden wordt een lange bal van Rob bijna tot doelpunt gepromoveerd. De altijd goed meevoetballende keeper laat gelijk zien waarom hij in de race zat voor het eerste elftal.

De scherpe start leidt in de 3e minuut gelijk tot een doelpunt. Het is Jasper die de bal over de verdediging van WVF gooit en vedette Bram die rustig afrond. Het doelpunt wordt gevierd met het welbekende vuistje in de lucht en een vreugde sprong waar menig hoogspringer jaloers op is. Blijkbaar maakt dit heugelijke nieuws in de app Reuben gelijk wakker. Volgens de klok zou hij er al uur geleden moeten zijn, maar bij Reuben weet je het maar nooit.

Het doelpunt zorgt ook op de bank voor opluchting, vooral bij Mark.. Zal hij toch stiekem wat Bitburger hebben gehad of zat de Bradwürst hem nog dwars.

Het spel gaat wat op en neer, maar de grote kansen blijven uit. Echter oogt WZC een stuk sterker dan de volgens Ruben slappe hap van WVF. In de 16e minuut wordt de bal op zo’n 30 meter van het doel neerlegt voor een vrije trap voor het 3e. Tim van Limburg, ook wel gezien als de Andrea Pirlo van Wapenveld meldt zich achter de bal. Hier blijkt maar weer dat deze vergelijking zeker niet ten onrechte is. Hard poeiert hij de bal in het netje achter de doelman van WVF. 2-0!

Door de grote selectie en een mooie voorsprong is het in de 30ee minuut Nick die wat wijzigingen doorbrengt in het elftal. Ruben en Mark komen in het veld voor Jelmer en de nu al kapot gestreden Tim Jans. Het uithoudingsvermogen van deze zaalvoetballer blijkt nog niet genoeg te zijn voor het grote werk.

Deze middag zal in ieder geval blijken dat WVF niet is opgewassen tegen, het in de competitie goed gestarte, WZC 3. Nog voor rust weet Bram het net voor de tweede keer te vinden, waardoor het welbekende ‘jantje’ op het scorend bord verschijnt.

Na een heerlijk warm munt theetje verschijnen beide teams weer op het veld. Je zou zeggen dat WVF na een flinke donderpreek scherp begint aan de tweede helft. Niet blijkt minder waar te zijn.. binnen 10 minuten zet Mark zijn doelpunten aantal op 5 en voltooid Bram zijn hattrick.

Na 60 minuten is het tijd voor Bram om het veld te verlaten. We danken hem voor zijn aandeel in de overwinning. Voor hem komt Stefan in de ploeg, dan nog niet wetende dat het voor hem een historische middag gaat worden.

Eigenlijk gebeurt er tot de 85e minuut niet heel veel bijzonders.. Althans er gebeurt genoeg, maar dit zijn momenten die iedere wedstrijd voorkomen. Ruben trekt namelijk een sprintje van achterlijn tot achterlijn en moet daarna 5 minuten bijkomen en Rob moet zoals gewoonlijk weer eens vissen. 5-1.

Dan het moment van de wedstrijd. Het einde van de wedstrijd nadert, maar het is Mark die voor de zoveelste keer deze middag in zijn eentje op avontuur gaat. Dit keer betaald het zich dan eindelijk uit. Als een stervende zwaan duikelt hij de 16 in van de tegenstander, penalty. Gelijk eist Mark de bal op om zijn doelsaldo uit te breiden, maar het publiek is het er niet mee eens. STEFAN STEFAN STEFAN wordt er luidkeels gescandeerd over Sportpark ’t Monnikenbos. Dit zet Mark er toe aan om de bal aan Stefan te gunnen en hij is dan ook degene die oog in oog komt te staan met de keeper van WVF. ‘Hij heeft nog geen bal geraakt, roept een van de WVF spelers nog (Dit was overigens ook waar) om Stefan

uit zijn concentratie te halen. Maar onverstoorbaar wacht hij op het fluitsignaal om daarna de bal loep zuiver in de bovenhoek van het doel te schieten. Het bevrijdende eerste doelpunt voor WZC is dan eindelijk daar! 6-1

Het slotakkoord is dan voor Mark. Op aangeven van.. Jawel daar is ie weer! Stefan, weet hij voor de zevende keer deze middag de doelman van WVF te verschalken. Het resultaat mag er wezen en is dan ook dik verdiend. Op naar een warme douch en een koud pilsje. WZC 3 pakt weer de volle buit en staat op 9 punten na 3 wedstrijden. Aangezien HTC geen punten tegen Dieze West weet te pakken, is het WZC 3 on top!

Volgende week naar sportpark ‘Het Hoge Laar’ voor een wedstrijd tegen Dieze West.