Skip to main content

WZC – Elspeet 2-2

De Magpies van de Veluwe waren vandaag te gast bij WZC. Magpies verwijst naar hetzelfde tenue van Newcastle United en betekent Eksters.

In Oosterwolde 5 jaar geleden nog de baas over WZC in een zinderende finale om promotie naar de derde klasse (uitslag 3-5). Vandaag weer op het zelfde niveau acterend. Dus alles is te relativeren. Een respectvolle minuut stilte voor de overleden oud-elftalleider Aalt Pluim van Elspeet en daarna konden we aftrappen.

Trainer Edwerd Schuring had Tygo Muller in het hart van de defensie geposteerd. Sander Zonnenberg op links. Dit pakte goed uit, al moet wel gesteld worden dat Elspeet vandaag ver ondermaats presteerde. In de 6e/7e minuut drukte Martijn Andeweg de bal tegen de touwen; 1-0 op het Moza-scorebord. Vuurwerk op Monnikenbos waar scheidsrechter Wim van der Velde uit Hardenberg niet van gediend was, conform de instructies van de KNVB. Voor de wedstrijd tegen Vevo dus ook een waarschuwing.

Vele kansen werden om zeep geholpen. Mike Nijland juichte al toen zijn lob helaas op de deklat belandde. Ook schoot Mike een vrije trap rakelings over, 1-0 bij rust was een magere afspiegeling van de verhouding in het veld.

Na rust een fanatiek startend Elspeet. Het leverde te weinig op voor de Magpies van de Veluwe. Chris van Lith en Mike Mijnheer verdienden een treffer. Keeper Visch (we kennen hem nog van FC Vierhouten) had geluk. Mike Nijland besliste het duel door in twee instanties 2-0 te scoren. Onze jongens konden in het verlengde van de match de score opvoeren. Jorn Kroes, Thomas Steenbergen (afgekeurde treffer), Tygo Muller (kopbal) en Mart van Beek konden ook makkelijk scoren… het lukte niet, vergeet jezelf niet te belonen! Dan maak je de wedstrijd eerder “dood” en hoef je niet zo nerveus te verdedigen. Keeper Brian Mensink hield zijn doel schoon, al was de ingreep van Jari Dijkslag in de 88e minuut daar wel debet aan. In elk geval blije gezichten bij WZC. Volgende week met de bus naar Stroe, kom op tijd je paspartout ophalen bij de supportersvereniging en afrekenen in de kantine. Beleef het mee bij WZC!

Een mooie dag vandaag, wedstrijd(bal)sponsors VDB Infraservice en Salon Stijlvol bedankt, de nodige teams op de foto, drukte in clubhuis, WZC JO19 en JO11 op stoom voor kampioenschap, sponsoren bedankt voor hun steun en terugkijken op een geslaagde AH Straatvoetbaldag….