Skip to main content

Wedstrijdverslag SEH 4 – WZC 5

WZC 5 wil dit seizoen eindelijk eens op de bovenste regel van de ranglijst eindigen. Het begin is er, want ook na de 3e wedstrijd haalt WZC 5 de volle buit binnen. Dit keer wordt SEH 4 aan de zegekar geregen. Maar het seizoen is ook nog lang met nog 19 wedstrijden te gaan liggen er een aantal concurrenten op de loer en is WZC 5 de prooi.

Waar vorige week no 18 mensen op de spelerslijst stonden, waren het er zaterdagochtend ineens 13. Hier had de staf toch geen rekening mee gehouden en hoewel iedereen met gemak over voldoende inhoud zou moeten beschikken, willen we ook geen risico nemen. Gelukkig was de leiding van het 3e bereid om bij te springen en kon de ploeg alsnog over 15 spelers beschikken.

Na de foto en een heuse teambespreking waarin een aantal puntjes op de i werden gezet, stuurde de leiding de volgende 11 het veld in:

1.Wolter Bos

24.Mark Veldkamp, 3.Arjan Palm, 5.Henri Doornink, 8.Henry Blom

12.Vidar Dooper, 13.Gerbrand vd Horst © 17.Geert Jan Smit

10. Albert Henk Tessemaker

19.Nourou Kante, 9.Ronald Burgmeijer

Wissels: 7.Kris Nitrauw, 16.Tomas Buter, 15.Julian Schuurman en 18.Rick vd Worp

WZC begon voortvarend, of liever gezegd SEH 4 begon slecht aan de wedstrijd. Binnen een halve minuut raakte de rechtsback van SEH de bal dusdanig verkeerde dat deze op miraculeuze wijze in het eigen doel verdween. Echter werd het door onachtzaamheid bij WZC ook binnen 6 minuten weer gelijk. Het thuisfront dacht dat wij de gelijkmaker maakten, maar die waren even vergeten dat we in Heerde speelden. Na ongeveer een half uur spelen, gaf de sterk spelende Nourou de bal voor bij de 2e paal, onze aanvoerder kopte de bal terug en voor Ronald was het een koud kunstje om de 1-2 te maken. Niet veel later deed Appie van zich spreken. Uit een corner legde hij de bal bij de 2e paal in het netje en nog geen 2 minuten later kreeg hij de bal in de voeten gespeeld door de keeper van SEH en kon hij zijn 2e van de middag maken. Nog voor rust werd het 1-5. Dit maal was Vidar de aangever en kon Ronald zijn 2e maken. De leiding kon het zich in de rust permitteren om Gerbrand en Ronald naar de kant te halen. Hun vervangers waren Tomas en Kris. Kris vond als vervanger van Ronald dat hij niet kon achterblijven en zette zich na een uur spelen op het scorebord. Op aangeven van Appie scoorde hij de 1-6. Toen was het ook tijd om Vidar en Nourou naar de kant te halen. Julian en Rick waren hun vervangers. Over het algemeen is Rick wel goed voor een doelpuntje of assistje als hij mee doe met het 5e en zo ook vandaag. Het slotakkoord was voor Kris die op aangeven van Rick de 1-7 als eindstand op het scorebord zette.

Al met al een verdiende overwinning. Omdat de concurrenten onderling al punten aan het verspelen zijn, is het op dit moment nog niet duidelijk wie bovenin mee gaan strijden. WZC 5 is er zeker 1 van, maar wie de rest van de ploegen zijn is nu nog onduidelijk. Omdat ondergetekende ook wel eens een zaterdag vrijaf wil hebben en bepaalde mensen op zondag al beginnen te “zeuren’’ waar het verslag blijft, wil ik een traditie weer nieuw leven in gaan blazen en daarom is Gerbrand van der Horst verantwoordelijk voor het volgende verslag. Zeker gezien het feit dat hij tot op heden nog maar 45 minuten kan/mag maken, lijkt het mij dat hij hier voldoende tijd voor heeft.