Skip to main content

Apeldoornse Boys – WZC 2-1

Voor het eerst spelen deze boys met hun standaard elftal op de zaterdag. De club uit 1918 was tot vorig seizoen altijd een zondagclub. Apeldoorn 170.000 inwoners en 15 voetbalclubs, Wapenveld 6.500 inwoners en 2 voetbalclubs. De thuisclub 400 leden en WZC 500….. De supportersaantallen waren vandaag ongeveer gelijk. Het late tijdstip van de aftrap (16.00 uur) schijnt te maken te hebben met het feit dat veel voetballers in de zorg schijnen te werken. De thuisclub doet pogingen om naar 15.15 uur te vervroegen. Daar hebben wij dit seizoen niets meer aan.

De medekoploper van Vevo kent een hoog zaalvoetbalgehalte. Makkelijke lichtvoetige spelers die schijnbewegingen er uit gooien alsof ze op de dansvloer staan. En de 32-jarige captain Burak Tekay met een Vitesse Arnhem verleden. Dus kon WZC aan de bak vandaag. De eerste twintig minuten waren voor de thuisclub. Wolter Bos moest rond de 10e minuut meerdere keren handelend optreden om een tegentreffer te voorkomen. Van enige druk naar voren was bij WZC sprake schoot Henk Boerdam wel binnen maar toen was er al afgefloten door de goed leidende scheidrechter Rinie Peterse. In de 19e minuut was het wel raak voor de Apeldoornse Boys: spelmaker Ismar Macliailic mocht zo maar doorlopen en liet Bos kansloos achter met een schoot stijf in de kruising.

WZC rechte de rug, kwam beter in het spel en de energie raakte een beetje uit het team van de Apeldoorners. Op het moment dat we aan een gelijkmaker gingen denken scoorde de thuisclub uit het niets de 2-0. Wolter Bos redde nog wel maar in de rebound wist Rachid Boughalab het net wel te vinden. Een diepe zucht was hoorbaar langs de lijn. Meteen vanaf de aftrap ging WZC verder met goed voetballen en binnen een aantal passes bolde het net aan de andere kant. In de 35e minuut promoveerde Jorn Kroes een voorzet van Chris van Lith tot doelpunt. Hoop in de harten van de padden: 2-1. Dit bleek ook de ruststand te worden.

In de tweede helft liet WZC de thuisclub niet meer voetballen. Het had minimaal een gelijkspel verdiend, daar was men het na afloop wel over eens. Kansen genoeg voor Henk Boerdam, Jorn Kroes, Chris van Lith, Wilmer Rorije, Mike Nijland en de invallers Bram Roskam, Harut en Hajk Talaljan maar het goaltje bleef uit. En wanneer er gevaar dreigde was de assistent scheidsrechter van de thuisclub messcherp met de vlag. De baas op het veld liet hem uiteindelijk wel een paar keer staan. Door 1 op 1 te gaan spelen ontstonden er wel ruimte voor de thuisclub maar Wolter Bos, Daan van den Beld en zijn collega’s achterin gaven niks meer weg.

Toch biedt het spel houvast voor de komende wedstrijden, weinig weggeven en de trekker vaker overhalen blijft het devies. Zet ‘m op mannen. Geloof er in en samen zijn we sterk.

Volgende week WZC – ’t Harde om 14.30 uur op Sportpark Monnikenbos, u bent weer welkom!

Klik hier voor de fotoreportage.