Skip to main content

Wedstrijdverslag WZC5- Noord Veluwe Boys3 4-0

Vandaag op het programma de wedstrijd WZC5-Noord Veluwe Boys 3. De restanten van storm Ciaran trekken nog over Nederland. Guur herfstweer teistert sportpark Monnikenbos in Wapenveld.

Bij wedstrijden onder dit soort weersomstandigheden worden de mannen van de mietjes gescheiden. Een aantal jongens had zich daarom bij het zien van het weerbericht al afgemeld, sommigen zelfs onder het mom van ‘een weekendje weg’. We noemen verder geen namen.

De opstelling werd vandaag bekend gemaakt door trainer/coach/grensrechter Bert. Normaal doet Robert dit, maar hij durfde zich niet te vertonen in de kleedkamer. Hij had namelijk nog een bacillen-kuchje, en wilde ons niet aansteken. (lees; hij zat gewoon lekker warm in de kantine)

De volgende 11 mannen worden door Bert de wei met kunstgras ingestuurd;

Doel: Wolter

Verdediging: Mark-Wouter-Doornink-Palm

Middenveld: Vidar-Jeroen-Tomas-Jole

Aanval: Kris-Wibo

Wissels: Chiel-Nourou-Jelmer-Jordy

Al snel wordt duidelijk dat de wedstrijd kelderklasse waardig is. Het aanwezige publiek wordt verwend met kluitjesvoetbal, veel slechte passes en aannames, en hilarische missers. Daarnaast heeft Noord Veluwe Boys maar 11 voetbalbroekjes tot hun beschikking. Bij elke keer wisselen moet aan de zijlijn eerst het voetbalbroekje overgedragen worden. En NVB wisselt nog al veel. Sommige spelers rennen in de haast zelfs met hun voetbalbroekje verkeerd om aan het veld weer in. Er valt dus genoeg te lachen vanmiddag.

De wedstrijd zelf dan. In het veld merken we al snel dat we zelf onze grootste tegenstander zijn. NVB weet weinig kansen te creëren. Maar omdat we zelf te snel en slordig spelen, duurt het een tijdje voordat de eerste bal in het netje ligt. Kansen/kansjes krijgen we wel, maar tot aan de 25e minuut weten we niet te scoren. Dan vindt Tomas het genoeg. Hij krijgt de bal van Mark, zet de turbo aan en stoomt op naar het doel van NVB. Met uiterste precisie schiet hij de bal in de linker onderhoek. 1-0. De voorsprong geeft ons wat meer rust maar niet veel.We blijven op zoek gaan naar 2-0. Zo ook Vidar. Het dribbelt het strafschopgebied van NVB in, wordt geraakt op zijn scheenbeen en gaat naar de grond a la Arjen Robben op het WK 2014 tegen Mexico. Arbiter van dienst Rorije trapt echter niet in deze (fop?)duik en vertrekt geen spier; doorspelen!

Enkele minuten later weten we wel te scoren. Vidar is weer bijgekomen van zijn val, en zet de verdediging van NVB onder druk. We onderscheppen de bal, en via Tomas komt de bal bij Wibo, die de bal met een subtiele voetbeweging uiterst langzaam in het doel laat rollen. 2-0.

In het restant van de 1e helft merken we dat het gure herfstweer gekke dingen doet met mensen. De spelers van NVB zijn af en toe licht ontvlambaar, wat leidt tot een aantal afkoelperiodes van 10 minuten aan hun kant. Ook Kris blijkt uit zijn doen vanmiddag. De technicus gooit er aan het eind van de 1e helft zowaar een heuse sliding uit, waarschijnlijk voor het eerst in zijn voetbalcarrière. Hij kan gelukkig weer zelf overeind komen. Meteen

hierna fluit de scheids voor de rust, zodat we even bij kunnen komen van dit moment. Van bijkomen is echter geen sprake. De sterke thee zorgt bij één van ons voor maagkrampen, waarna hij een landelijk luchtje produceert die niet te harden is. We vluchten de kleedkamer weer uit, opzoek naar frisse lucht. Wel voeren we nog twee wissels door in de rust. Mark en Jole blijven wel achter in de kleedkamer (respect). Hun posities worden ingenomen door Chiel en Jordy, die door een aantal van ons Brian wordt genoemd.

In de 2e helft wordt het niveau nog iets bedenkelijker. We proberen de score verder uit te bouwen, maar zijn te slordig om tot echt goede kansen te komen. Na 10 minuten kan er dan toch weer gejuicht worden. Chiel onderschept de bal, en speelt de bal naar Jeroen. Die bedenkt zich niet en knalt de bal met zijn linker onhoudbaar in het doel, 3-0.

Hierna wordt het tijd voor NVB om hun licht ontvlambaarheid nog een aantal keer te tonen. De rechtsback van NVB mag met schuim op zijn lippen even 10 minuten plaats nemen op de bank. Daarna wordt Palm, de man van staal, van achteren neergeschopt door een speler van NVB. Dit levert deze tegenstander zijn 2e gele kaart op. Na wat theaterspel staat Palm weer op en kan gewoon verder spelen.

De laatste 15 minuten spelen wij dus tegen 10 man, maar hier weten we niet echt van te profiteren. Jelmer en Nourou komen het veld in voor Wibo en Tomas. Zij stichten nog wat extra gevaar in het strafschop gebied van NVB, maar tot doelpunten leidt dit niet.

Net op het moment dat het publiek de warme kantine al heeft opgezocht en we denken dat 3-0 de eindstand wordt, is daar Doornink. Onze nestor en aanvoerder van de dag stoomt op naar voren, krijgt de bal aangespeeld in het strafschopgebied van NVB en schiet de bal koelbloedig door de benen van de keeper; 4-0. Een paar minuten later is de wedstrijd (gelukkig) echt afgelopen, en kunnen we weer 3 punten bijschrijven. Het was niet onze beste wedstrijd van het seizoen, maar in ieder geval gewonnen….. en voor het eerst de nul gehouden dit seizoen.

Daarom als eerbetoon aan onze doelman Wolter, krijgt hij de eer om het volgende verslag te schrijven. De volgende wedstrijd zal zijn tegen EZC uit Epe. Zij hebben evenveel verliespunten als wij. Een belangrijke wedstrijd dus, die we moeten winnen, willen we dit seizoen mee blijven doen om de bovenste plekken.