Skip to main content

CSV ’28 – WZC  6-1

Offday in Zwolle, eerste nederlaag van dit seizoen.

Hoewel we goed begonnen en al snel op voorsprong kwamen, paal en lat raakten, werd het toch een middag om snel te vergeten. Uiteindelijk moesten we met een 6-1 nederlaag genoegen nemen. Je kunt alles en iedereen de schuld geven. Maar het feit dat we te vaak de duels verloren, niet nauwkeurig waren in de passing en het aan de nodige scherpte ontbrak, leverde dat alles onze eerste nederlaag op in deze competitie.

Onder druk van Daan van den Beld werd een corner van Mike Nijland door een CSV-verdediger in eigen doel gekopt. Mike schoot op de lat, Jorn op de paal. CSV had niks in te brengen. Totdat Jacco Bruggeman zijn stempel op de wedstrijd drukte. Hij schoot een vrije trap naast, daarna ging alles bij hem goed. De 1-1 verscheen op ‘t scorebord. Mart van Beek leek 1-2 te scoren maar de bal ging over. In de tegenstoot scoorde Sam Weggemans 2-1 van grote afstand. Een minuut later maakte Sam 3-1 en het hek was van de dam. Jay Frederiks maakte voor rust nog 4-1 en ondertussen was Thomas Steenbergen al geblesseerd van het veld af gegaan. Sterkte Thomas.

Het andere Oranje was WZC dus de baas. Met het aantal velden (7), leden (1200), doelpunten (6) en voortgebrachte profs / internationals: Titjani en Eliano Reynders, Ezihibue, Max Huiberts en nog een aantal prominenten.

Na rust leken we dichterbij te komen maar inzetten van Kroes, Zonnenberg en Mijnheer misten kracht of precisie. De thuisclub scoorde nog twee keer en een treffer van Daan (de 5-2) werd zeer verrassend geannuleerd. Zelfs het scorebord raakte in de war. De verlichting werd opgestart. Het bracht niks. Een offday in Zwolle.

Komende week trainen en evalueren, zaterdag tegen Reaal kans op revanche. onze support heeft de selectie en staf dan weer! Één keer verliezen met 6-1 is beter dan 6 keer verliezen met 1-0…. Proud to be a pad!