Skip to main content

 WZC  – Reaal Dr 3-3

Reclame voor het voetbal bij WZC – Reaal Dronten 3-3.

Voor de wedstrijd werd de JO19 gehuldigd voor hun kampioenschap. Klaarstomen voor WZC is de boodschap voor trainer Piet.

Henk Joostema roemde na afloop het respect dat beide teams naar elkaar hadden. “We krijgen een wereldgoal tegen vlak voor tijd. Beide ploegen konden winnen. Een goede scheidsrechter en inzet, strijd en acceptatie maakten vandaag deze spannende wedstrijd tot een acceptabel gelijkspel“. “Perstraining gehad Henk?” grapte Ruben Zonnenberg

Zonder Thomas, Wilmer, Thorsten en Martijn, maar met Henk Boerdam en Tycho Muller begonnen we om 14.30 uur. We hadden geluk dat Tarik Ibrahim buitenspel stond anders hadden we al vroeg achtergestaan. Uitstel van executie, een kwartiertje later stond het 0-1 via Noureddine Hammouchi. Reaal had de overhand. Maar uit het niets kwam de gelijkmaker. Mart stoomde op, voorzet, slim overstapje Jorn en koelbloedig schot van Rick van Limburg. En een juichend publiek op Monnikenbos.

Het spel golfde op en neer maar de pauze brak aan met 1-1. De uitslag van de verloting stemde het bestuur van Reaal tevreden. De Jagermeister ging mee met de Henri.

Meteen na de pauze was Mike Nijland succesvol met een slimme inzet… 2-1! Het spel bleef op en neer golven en in plaats van 3-1 (vrije trap randje zestien) werd het 2-2, Noah de Leeuw punterde binnen. Het bleef spannend en Mike Mijnheer zette WZC op voorsprong na goed doorgaan van Chris van Lith. Je kon op dat moment niet zien wie ging winnen. Er werd volop aanvallend gewisseld. In de 84e minuut werd er koppend uitverdedigd door het midden. Tarik Ibrahim nam de bal vol op de pantoffel, als een granaat plofde de bal in de kruising achter Brian Mensink. Henk Joostema blufte na afloop nog dat hij deze bal vroeger met één hand klemvast zou hebben gehad. Henk droomt vanavond verder…

Het had nog beide kanten op gekund in het restant van de wedstrijd maar het was uiteindelijk 3-3 toen de uitstekend leidende scheidsrechter Justin Klein Kalvenhaar uit Teuge voor het einde floot.

Na afloop kregen we nog complimenten van bestuur Reaal voor onze eerlijke assistent scheidsrechter en voor de kwaliteit van de gehaktballen van Slagerij Van Guilik. We bedanken Fiks Afbouw en De Wilcon voor de sponsoring. Het was een mooie middag!