Skip to main content

Wedstrijdverslag EZC 3- WZC 5

Zaterdag middag rond de klok van 1 uur druppelden de spelers van WZC Wapenveld 5 binnen in de kantine op sportpark Monnikenbos. Vandaag staat de wedstrijd tegen EZC ’84 3 op het programma, een ploeg met evenveel verliespunten als de padden. Dit belooft dus geen gemakkelijke middag te worden. Ook de afmeldingen druppelen binnen. Aanvoerder Gerbrand was vanwege balanswerkzaamheden bij de Albert Heijn verhinderd, Nick van Jole en Tomas Buter helaas ook afwezig. Leo Alkemade kampt helaas met een flinke griep waardoor onze Alex als stand-in mag opdraven in het TV-programma Sluipschutters, Alex dus ook afwezig. Hielspoor is blijkbaar besmettelijk want naast Nico is ook Vidar genoodzaakt deze topper in de 6e klasse te laten schieten, we wensen beide heren beterschap. Met veertien spelers vertrok het 5e naar sportpark de Kweekweg waar veel bekende oud eerste spelers van EZC ’84 ons stonden op te wachten.

Het 5e maakte zich in een krappe kleedkamer klaar voor de wedstrijd waar ook nog een beroep werd gedaan op bovennatuurlijke krachten. Tijdens het strikken van de veters ging er een oranje fleecedeken rond in de kleedkamer. Blijkbaar maakt deze deken speciale krachten los bij sommige spelers, ook deze middag zo zal blijken. Trainer Robert koos voor de volgende namen in de succesvolle 4-4-2 formatie:

Wolter

Mark – Wouter-Henri D.- Arjan

Henry B.- Jeroen- Kris – Albert Henk

Wibo – Ronald

Wissels: Geert Jan – Nourou – Rein

Wedstrijdsponsor: Shalom Wapenveld (ook voor fleecedekens)

Scheidsrechter deze middag was de heer Hegeman, aan WZC-zijde ondersteunt door Geert Jan Smit die voor het eerst in zijn carrière de vlag ter hand nam. Aanvoerder Henri Doorink verloor de tos waardoor WZC mocht aftrappen op het kunstgras van sportpark de Kweekweg. Het was meteen duidelijk dat het 5e de punten deze middag niet cadeau zou krijgen. Het spel ging in hoog tempo op en neer, dit was voor Mark rede om al naar 3 minuten hijgend met de handen in de zij te staan. WZC organiseerde zich goed tegen de snelle voorhoede van EZC. Na 5 minuten hielp Henri Doornink EZC spits Hanekamp (goed voor meer dan 100 doelpunten in de hoofdmacht van EZC) bijna aan een doelpunt door een te korte terugspeelbal op Wolter. Gelukkig verdween de bal naast het doel. Henri was daardoor meteen wakker, de rest van de middag verdween meneer Hanekamp, met uitzondering van één moment in de broekzak van onze aanvoerder.

Wibo en Ronald werden flink aan het werk gezet door onze middenvelders, helaas verdwenen deze kansen in de handen van de doelman of naast. Henry Blom stond wat onwennig rechts op het middenveld met zijn gouden linkerbeen. Dit probleem werd verholpen door Kris die na 30 minuten de links middenpositie moest verlaten vanwege een blessure. Henry Blom kon de plek van Kris overnemen en Geert Jan wisselde de vlag in voor de rechtshalf positie. De vlag van de grensrechter van EZC maakte (ten onrechte) overuren, hierdoor kwamen we in de eerste helft niet tot scoren. Net voor rust vroeg Albert Henk zich af waarom het magische moment van het fleecedekentje uitbleef. Diep in gedachten verzonken verspeelde Albert Henk de bal simpel waardoor de EZC-middenvelder zo door kon lopen naar het doel. Gelukkig maakte Wolter deze kans onschadelijk waardoor we met 0-0 konden gaan rusten.

Teruggekeerd in de krappe kleedkamer begon Ronald met een grondige analyse van de eerste helft. Ronald constateerde in zijn analyse dat de keeper van de tegenstander meestal voor en niet achter de goal staat. Hierop had zelf trainer Robert niets toe te voegen. Met dit inzicht begonnen we ongewijzigd aan de tweede helft.

De tweede helft grotendeels hetzelfde spelbeeld. Op en neer, veel vlagwerk aan de kant van EZC wat zorgde voor irritatie bij de Wapenvelders. Na 60 minuten begon de bovennatuurlijke kracht van het oranje fleece dekentje door te dringen bij sommige spelers van het 5e. Albert Henk ontving de bal op 25 meter van het vijandelijke doel, legde aan en met een droge knal verdween de bal in de linker kruising, 0-1 voor WZC. De wedstrijd was los, duels werden feller en EZC drong aan. Het 5e voetbalde als een team, vuile meters werden gemaakt maar helaas kon niet worden voorkomen dat in de 65e minuut spits Hanekamp vanaf de linkerkant een scherpe voorzet kon geven die werd ingekopt door EZC, 1-1. WZC liet zich niet van de wijs brengen door deze tegentreffer en probeerde via verzorgd voetbal tot kansen te komen. In de 75e minuut kwam de ingeschoven Wouter door goed combinatiespel op het middenveld in balbezit. Met een scherpe steekpass kwam Ronald één op één met de doelman van EZC en ronde met een beetje geluk koelbloedig af, 1-2 WZC.

Vanaf dit moment was het vrouwen en kinderen eerst en werd de voorsprong met alle mogelijke middelen verdedigd. Commentaar op de leiding leverde Wouter en gele kaart op. Hij probeerde zich nog te verstoppen achter de brede schouders van Jeroen maar scheidsrechter Hegeman wist de kastanjebruine laatste man te vinden, WZC moest verder met 10 man. Met vechtlust en het inbrengen van de snelheid van Nourou en de ervaring van Rein wist het 5e te overleven. Na 17 minuten blessuretijd was scheidsrechter Hegeman door de ondergaande zon genoodzaakt om te fluiten voor het einde van de wedstrijd. Een belangrijke overwinning voor het 5e in de weg naar het k…….. Trainer Robert loofde na afloop de inzet en beloonde dit met twee weken verlof voor het 5e. De fleecedeken werd keurig opgevouwen en verdween in de tas van Geert Jan en ging weer mee naar Wapenveld.

Man of the match was vandaag Henri Doornink die daarmee de eer verdient om het verslag te schrijven voor de volgende wedstrijd.