Skip to main content

Verslag WZC – Apeldoornse Boys 0-1

Deze wedstrijd werd aangeboden door bal- en wedstrijdsponsor AA&F en S&S Cars.

De koploper op visite. Uit geflatteerd met 2-1 verloren. Thuis op zoek naar revanche. De afwezigheid van Thomas Steenbergen en Arjan Doppenberg biedt de mogelijkheid aan Thorsten Koot om zich als rechtsback in de kijker te spelen. Dat lukt hem deze zaterdag met verve! Chapeau!

Het eerste wapenfeit is een indraaiende vrije trap van ex-Vitesse speler Burak Tekay. Wolter Bos redt met de voet. Wolter groeit in deze wedstrijd uit tot beste man op het veld. Hij houdt in zijn eentje spits Pascal van het Erve tot 4x toe van een tegentreffer af. Bram Roskam, Mike Burgmeijer en Mike Nijland waren ook dichtbij de openingstreffer. Na ruim een half uur een domper voor de koploper: spelmaker Ismar Maklajlicmoet geblesseerd naar de kant. De beginstand blijkt ook de ruststand te zijn, 0-0.

Meteen na rust vliegen de vonken er meteen van af. Wilmer krijgt geel, Van het Erve mist weer en Mike B. scoort bijna. De publieke aanmoedigingen voor Thorsten doet tegenstander Rachid Boughalab een imitatie van een dirigent op te voeren. We moeten er nog om lachen. Jari Dijkslag schiet een kansje in de handen van keeper Omer Dimirci. In minuut 59 scoort de tegenstander. Arbiter Koops keurt de treffer af, Boughalab stond buitenspel. De irritaties lopen op en er wordt een afkoelingsperiode ingelast. Vrije trappen van de Boys belanden in het Kloosterbos. Kahan Ozkan lijkt niet te zijn afgekoeld, hij krijgt meteen rood! De wedstrijd lijkt te eindigen in een gelijkspel. Het slotakkoord is weer voor Burak Tekay. Op een gelijke plek als in minuut 3 mag hij een vrije trap nemen. Door een licht toucher van de bal is Wolter kansloos. 0-1 voor de koploper. De vreugde bij de geelhemden gaan uit hun dak. Op naar het kampioenschap. Boughalab speelt nog één keer voor dirigent en stopt de punten in de tas. We moeten blijven strijden voor plek 6 om 4e klassering te blijven…. Op naar ‘t Harde op 15 april…