Skip to main content

Wedstrijdverslag WZC 2 – DSV ’61 2  1-0  

Vanmiddag speelt ut tweeduh tegen de oranjehemden van DSV 2 uit Doornspijk. De afgelopen weken was het kwartje telkens de verkeerde kant opgevallen voor ut tweeduh en vandaag moet dan ook de ommekeer komen.

Tijdens de wedstrijdbespreking goochelt trainer-coach Bert op zijn bekende wijze met de rode en gele magneetjes op het bord. Uiteindelijk komt er een konijn uit de hoed en dan weten wij genoeg voor deze middag.

In het eerste bedrijf doen de teams weinig voor elkaar onder, zonder tot grote kansen te komen voor beide doelen. Met de bekende brilstand gaan de teams dan ook de pauze in. Na de pauze de nodige wissels en wij spelen nu richting Kloosterbos.

Ut tweeduh speelt niet groots deze middag, maar de geweldige inzet en strijd compenseren dit. Onze defensie geeft geen krimp deze middag. In het centrum staat alleskunner en betonvlechter Sander. Sander wordt geassisteerd door slalomkoning Lars van B en op de vleugels door doordouwer Bryan van V. en vuurvreter Yanique.

In het doel staat de uitstekend keepende Rowin, die deze middag heerst in het strafschopgebeid als een vorst in een luchtballon.

Ondertussen komt de regen met bakken uit de lucht vallen en dit geeft de wedstrijd een naargeestig decor.

Het laatste kwartier stormen wij richting de DSV veste om deze alsnog te gaan slechten. De vizieren staan echter niet goed afgesteld deze middag. Totdat de 88e minuut aanbreekt.

Lars van B. stoomt voor de zoveelste maal op richting de DSV veste. Ditmaal geen slalom langs oranjehemden, dit keer bedenkt Lars zich niet en met een verwoestende uithaal vanaf 30 meter slaat de bal als een granaat tegen de touwen, 1-0.

De doelman van DSV heeft nog steeds last van suizende oren. Wat een kanonskogel. Het hoogtepunt van deze wedstrijd.

Even later fluit de scheids voor het einde en kunnen wij onze eerste driepunter van de voorjaarscompetitie laten noteren.

Ik ga gebukt onder het gewicht van de tasse (3 punten en natte shirts), maar dat heb ik er graag voor over.

Wie weet is dit het eerste schaap dat over de dam is.

Thuis gekomen is het weer tijd voor een lekker bordje nasi met de nodige satéstokjes en kroepoek. Het toch al goede humeur stijgt alleen maar, het kan toch mooi zijn op een zaterdagmiddag.

 

Statistieken:

88e min.          1 – 0    Lars van Bussel

 

Scheidsrechter: A. Eilander (ik ben al wat op leeftijd, loop dus niet zo snel, maar maak er iets moois van)

Toeschouwers:  43 (dank voor diegenen die de regen in het tweede bedrijf trotseerden om ons te supporten)

VAR-moment  : is er weer sprake van een zogenaamd “Rowin-DSV” momentje of speelt de aanvaller van DSV vol overtuiging de opera van de stervende zwaan?