Skip to main content

Wedstrijdverslag sc Teuge 2 – WZC 2  3-0  

Vanmiddag reist ut tweeduh af naar Teuge. Het zijn van die autoritjes door het lommerijke dreven van Teuge en omstreken. Wij zijn op zoek naar het vliegveld, want daar zou ook het sportpark De Dulmer, te thuishaven van SC Teuge moeten zijn. Als wij enige parachutisten door het luchtruim zien zweven, weten wij dat we op de juiste weg zijn.

Trainer-coach Bert heeft het grote magnetische bord met de schijven weer tevoorschijn getoverd, maar besluit toch maar een praatje te houden zonder het ondersteunende bord te gebruiken.

Bert heeft het over het zoeken naar kansen en mogelijkheden, alsof je aan het zoeken bent naar paaseieren.

Vanaf de aftrap is duidelijk dat SC Teuge het overwicht heeft, althans wij laten ze ook in die waan. Het eerste half uur is een schaakspel van schuivende pionnen en kantelende spelers. Beide teams weten echter niet tot echte kansen te komen. Het is dan ook verrassend dat SC Teuge na ruim een half uur de score opent. Een hoge bal zweeft boven het doel van Rowin en als een parachutist op zijn eerste sprong valt de bal tegen de touwen, 1-0.

Een tegenvaller voor ut tweeduh en geheel onnodig. Onze voorwaartsen Jelmer, Cas en Martijn lopen het vuur uit de sloffen, maar het vernuft en geluk ontbreken deze middag.

Na de pauze start ut tweeduh offensief om de gelijkmaker op het bord te krijgen. De eerste 10 minuten weten wij SC Teuge achteruit te drukken, maar ook nu regent het geen kansen.

Dan breken er dramatische vijf minuten aan, waarin de SC Teuge tweemaal weet te scoren. Eerst worden wij weggecounterd en vervolgens staan wij te kijken, 3-0.

De nodige verse krachten betreden het veld om het tij te doen keren. Wij spelen echter een ongelukkige wedstrijd en de zeldzame schoten op het doel van Teuge zijn een prooi voor de vliegenier van Teuge.

Deze middag zijn er bij ut tweeduh teveel spelers die hun normale niveau niet halen en vervolgens zakt het team door zijn hoeven.

Als de scheids voor het einde fluit, gaan wij met een tasse zonder punten terug.

Geen doelpunten van ut tweeduh deze middag, gelukkig mogen wij de nodige vliegtuigjes en parachutisten aanschouwen als pleister op de wonde.

Thuis gekomen, staat er nog steeds het bordje nasi op het menu. In dit paasweekend trakteer ik mij maar eens op 2 gebakken eitjes en een handvol kroepoek bij de nasi.

 

Statistieken:

33e min.          1 – 0    Steven Slager

57e min.          2 – 0    Mark de Vlieger

61e min.          3 – 0    Sjoerd Bakker

 

Scheidsrechter:  W. Kok (ik fuit overal voor, behalve voor wat er achter mijn rug gebeurd)

Toeschouwers:  25 (waaronder enkele padden en een tweetal  parachutisten)

VAR moment:    probeert Yanique echt een parachutist uit de lucht te schieten of is het een verdwaald schot op doel?