Skip to main content
Een stralende zaterdagmiddag en ut tweeduh ontvangt koploper KHC 2 uit Kampen. De Kampenaren zijn gekomen om de boertjes uit Wapenveld even een lesje te leren. Althans dat zijn ze van plan.

Het zal echter anders lopen deze middag. Ut tweeduh speelt deze middag een goede wedstrijd en maakt het de koploper lastig.

Na een kwartier duikt plotseling David op voor de KHC doelman, echter de bal vliegt over het doel.

Onze defensie staat als een huis deze middag. In het doel de immer rustgevende captain Rob, het hart van de defensie wordt deze middag gevormd door puinruimer Hermen en sloper Jasper.

De vleugels van KHC worden lam gelegd door onze ijzervreters Sander en Thorsten.

KHC heeft een veldoverwicht maar weet nauwelijks echte kansen uit te spelen. Het moeten winnen lijkt als een loden last op de schouders te drukken van de Kampenaren.

Verder dan een schot op de paal komt KHC in de eerste helft niet. De overige ballen zijn een prooi voor doelman Rob.

Na de pauze gaan wij door op de ingeslagen weg, immers het staat nog steeds 0-0.

Na 8 minuten in de tweede helft wijst de scheidsrechter plotseling naar de stip. Een ongelukkig moment in onze defensie wordt bestraft met de zwaarste straf die er is, strafschop. Een Kampenaar probeert dwars door David heen te rennen, deze blijft staan en de Kampenaar botst tegen hem op en tuimelt in het gras. KHC neemt dit presentje in ontvangst en doelman Rob is kansloos, 0-1.

Wie gedacht heeft dat ut tweeduh zou instorten komt bedrogen uit. Verse krachten Cas, Kris, Jacco en Reuben betreden het veld en gooien de beuk erin. Wij komen nog akelig dichtbij de gelijkmaker, als een scrimmage voor het doel van KHC net niet een treffer oplevert. Heel even loopt het dun door de broek bij de koploper.

Als de scheids voor het einde fluit, staan wij opnieuw met lege handen. Een goed gespeelde wedstrijd wordt helaas niet beloond met een puntje. Ook deze week geen punten in de tasse.

Maar desondanks smaakt het bordje nasi weer ouderwets.

 

Statistieken:

53e min.          0 – 1    Robert Mandenmaker

 

Scheidsrechter:  P. Kwakkel (praten mag, maar niet tegen mij)

Toeschouwers:  45 (waaronder enkelen met zonnebril en 2 vrouwtjes met een hond aan de lijn)

VAR moment:    is David werkelijk een brok beton, dat een Kampenaar naar het gras tuimelt?