Skip to main content

Duur puntenverlies in Epe 2-2

De midweekse speelronde waarin de topploegen EFC, SEH en Heerde de volle winst pakken. Harskamp verloor en WZC het op moest nemen tegen EZC ‘84.

In het Eper clubhuis kwam ik deze leus tegen: “goa d’r veur”. Het begin van de wedstrijd kabbelde voort, speldenprikken over en weer. Maar geen daadkracht. In de 29e minuut mocht Stephan Appels op randje buitenspel door, oog in oog met doelman Rob Veltkamp wist hij de 1-0 te scoren. WZC moest aan de bak. Scheidsrechter Harun Güven liet de scherp vlaggende Eper assistent een aantal keren staan. Het zorgde voor enige opwinding. Zonnenberg schoof de bal naast alleen voor keeper Jasper Potkamp. In de 42e minuut paniekerig uitverdedigen door EZC bracht de bal bij Wilmer Rorije die met een geplaatste lob voor 1-1 zorgde. Vermeend hands van EZC leverde geen penalty op. De schuiver van Bram Roskam geen voorsprong.

Na de thee drong WZC aan. Assist van Bram Roskam op targetman Henk Boerdam bracht WZC op voorsprong. Mike Nijland zijn volley ging over. Een opstootje en een opmerking uit het thuispubliek noopte Güven tot een adempauze. De teams gingen ‘t veld af. De time-out werd door EZC trainer Picksen benut om de boel op scherp te zetten. Hij zal in elk geval geroepen hebben “goa d’r veur”. Onder impulsen Patrick Krijgsman en Mark van Petersen zette EZC ‘84 aan. Paal en lat werden geteisterd, Rob ranselde ballen uit zijn doel, Doppenberg gleed een bal van de voet bij de kansrijke Krijgsman. Het thuispubliek schreeuwde om een strafschop. Op de Veluwe en onder de rook van Gosschalk heb je eerder een VARKEN op het sportpark dan een VAR. Dus geen pingel. Wzc wankelde.

Bij een uitbraak in de 88e minuut kopte Roskam op de paal. Ook Kroes en Nijland hadden de 1-3 niet weten te scoren. In een alles of niets EZC-poging werd de bal niet weggewerkt. Appels scoorde weer: 2-2! In het restant van de match waren Rorije, Van Beek en Nijland nog dichtbij de winnende treffer. Eindstand 2-2.

Voor de resterende vier wedstrijden geldt: “goa d’r veur”. Zaterdag beginnend thuis tegen directe concurrent voor plek 4, Harskamp. Succes mannen, toeschouwers bedankt voor uw komst.