Skip to main content

WZC jeugd op stap naar Park Duinen Zathe

Vandaag hebben we het jubileumjaar 75 jaar WZC afgesloten. Alle leeftijdscategorieën hebben hun activiteit gehad. Park Duinen Zathe in Appelscha was de bestemming.

Dit is mooier dan een schoolreisje was één van de eerste reacties.

We vertrokken vanmorgen iets voor half tien. Veel kinderen mee en ook veel begeleiding. Dat was echt super! Chauffeurs Bertus en Jan brachten ons heen en terug op een verantwoorde manier. Bertus nam nog een middagslaapje maar dat was terecht. Er werd nog gezongen dat we plezier gehad hebben van ome Jan zijn geld.

We kwamen op tijd aan in Appelscha en konden meteen los gaan in het pretpark. Van zweefmolen tot botsauto’s en van spookhuis tot trapauto. Iedereen vond wel iets leuks. William en Boaz zaten vast in de groene glijbaan. Finn Kolk was bang in het spookhuis en sommige toppers wilden hun rijbewijs halen voor € 2,50.

Op de glijbaan liepen sommigen een natte kont op. Op het terras werden de eerste groene knuppels genuttigd. En op het terras boog de TC zich uren over de indeling voor komend seizoen. Persoonlijk zeg ik gewoon lekker gaan ballen en na de eerste run maar kijken waar we staan, kinderen maken minder problemen dan ouders…

Danley van Putten is in elke attractie geweest.

De sfeer op het park bleef top. Om 15.20 uur nog een frikandel halen was niet vreemd. 10 frikadellen op eten was ook niet vreemd of niet Reinier? Meer dan tien ijsjes eten scoren ook niet, aldus menig jeugdlid.

Op de foto’s zie je in elk geval dat de kids schik hadden. En zingen in de bus, geen probleem, uit volle borst kwamen de Wapenveldse padduh langs, la la la la la la kwam ook vaak voorbij.

Op de terugreis werd er weer veel gezongen. Wie springt die is geen pad, “zitten politie” en andere kreten vlogen door de bus. Maarten breekt nog een rolletje snoep aan.

Bij terugkeer op sportpark Monnikenbos was iedereen blij. Een mooie dag. En volgend jaar weer maximaal oliebollen verkopen.

We bedanken stichting Zomerfeest Wapenveld en De Oliebol voor de financiering van deze dag. Het was geweldig!

WZC 1 won met 2-1 van ZwartWit. Nog twee ronden in de competitie. Denk er niet te licht over. Op naar de nacompetitie. Succes gewenst mannen

Voor de fotoreportage klik hier