Skip to main content
Na de oorwassing tegen Berkum 3 op dinsdagavond is de haptonoom druk aan het werk geweest de afgelopen dagen. Een speciaal voor dit werk ingehuurde haptonoom heeft de koppies van ut tweeduh weer leeg weten te maken en ontdaan van alle ongerechtigheid.

Het slachtoffer van deze refresh moet het tweede van DES Nijverdal worden.

Ut tweeduh start agressief en met goed combinatie voetbal wordt DES overspeeld. Na 10 minuten is het raak. Een subtiele voetbeweging van Wilmer doet zijn tegenstander in het bos belanden en daarna volgt een splijtende pass op Everhard. Everhard davert ouderwets op de linkerflank en zijn messcherpe voorzet bereikt de instormende Luc. Luc bedenkt zich niet, waarom zou je ook, en rost de bal tegen de touwen, 0-1.

Halverwege de eerste helft kantelt het spel en neemt DES het heft in handen. Het simpele en flitsende spel is om onduidelijke redenen verdwenen als de bekende sneeuw voor de zon.

Het is dan ook niet verrassend dat DES voor de pauze nog langszij komt, 1-1.

Na een goed kopje thee in de rust, pakken wij na de pauze het heft uit handen van DES en hebben het heft zelf weer in handen. Wij zullen dit niet meer loslaten in het tweede bedrijf.

Het middenveld heeft de zaak weer “in control”. Vandaag bestaat het middenveld uit routinier en stormbreker Wilmer, daarnaast sloper en afjager Jari, met daarvoor de kleine generaal en technicus Tycho.

DES heeft geen vat op deze variant. De spaarzame kansjes van DES worden bekwaam onschadelijk gemaakt door de sterk keepende Brian.

Toch duurt het nog tot de 87e minuut voordat ut tweeduh de bevrijdende tweede treffer scoort. Nick draait zich vrij en met zijn beruchte linkerbeen verstuurt hij een pass op Wilmer. Wilmer heeft uit een ooghoek (links of rechts, wij twijfelen nog) al Luc zien staan. De steekbal bereikt Luc en de spits weet wel raad met dit buitenkansje. Een droge knal en de doelman van DES graait in he luchtledige, 1-2.

Na nog een hoosbui te hebben overleeft, fluit de scheids voor het einde. Drie punten in de tasse, die toch al zwaar is door de verregende kleding.

Een prima overwinning van een sterk collectief.

Thuis gekomen ga ik weer genieten van het bordje nasi met saté en een gebakken eitje.

Daarna lekker in de luie stoel en nog even nagenieten van een lekkere overwinning, die de nederlangen wel wegspoelt.

 

Statistieken:

10e min.          0 – 1    Luc van Dijk

37e min.          1 – 1   Johan Brommer

87e min.          1 – 2    Luc van Dijk

 

Scheidsrechter:  M. Aarnink (zwart of oranje, andere kleuren heb ik niet om te kiezen)

Toeschouwers:  21 (waaronder 2 pappies der padden gewapend met paraplu en zonder hondje)

VAR moment:    wordt Jelmer voor buitenspel afgevlagd na een pass op zichzelf?