Skip to main content
Na een 2e plaats vorig seizoen behaald te hebben is het dit jaar wederom de doelstelling om bovenin mee te strijden voor het kampioenschap. Na eind vorig seizoen afscheid te hebben genomen van gerenommeerde krachten en de nodige ervaring is het de vraag of dat gaat lukken. Met het aantrekken van Kris Nitrauw, Bernie Hulleman, Mark Meuleman, Nick van Jole, Tomas Buter en de 2 exotische verassingen, de gebroeders Kante, heeft de technische staf adequaat gehandeld en de selectie van een kwaliteitsimpuls voorzien.

De bekerwedstrijden staan dan ook in het teken van wedstrijdritme opdoen, elkaar leren kennen in het veld en kijken of we een ronde verder kunnen komen. Echter is dit niet de prioriteit.

Omdat WZC op 27 augustus 75 jaar bestond en dit op 3 september vierde, werd de wedstrijd tegen 1e tegenstander Raalte 2 op dinsdagavond 13 september gespeeld. Deze wedstrijd eindigde in een klinkende zege op de jonge honden van Raalte 2. De teller stokte uiteindelijk bij 6-1. Doelpuntenmakers deze avond waren Ronald Burgmeijer (2x), Kris Nitrauw, Rick van der Worp (2x) en Albert-Henk Tessemaker.

In de wedstrijd van afgelopen zaterdag deed de ploeg qua uitslag hier nog een schepje bovenop. Na 90 minuten spelen stond er een 1-8 uitslag voor het 5e op het scorebord. Ondanks de vele afwezigen worden de contouren van de basis-elf en de visie van de technische staf langzaam zichtbaar. Doelpuntenmakers van deze zaterdag waren Ronald Burgmeijer (3x), Tim van Limburg (2x), Albert-Henk Tessemaker, Kris Nitrauw en Nouru Kante.

2 knappe resultaten met een selectie die bij lange na nog niet compleet is geweest. Onze dank gaat dan ook zeker uit naar de elftallen die ons deze afgelopen weken spelers geleend hebben en deze spelers hebben het ook meer dan voortreffelijk gedaan. Het is te hopen dat de keuzes van de technische staf de aankomende weken moeilijker worden met de terugkeer van een aantal spelers.

Er is zichtbaar dat er enorm veel kwaliteit in de selectie zit, maar ook dat op dit moment de selectie niet al te breed is. Laten we hopen dat de afgelopen weken incidenten waren en dat aankomende weken er meer te kiezen valt voor de leiding.

De 3e bekerwedstrijd tegen Wijtmen 3 zal bepalen wie er een ronde verder gaat. Maar as zaterdag wacht ons eerst de eerste wedstrijd van de competitie. WZC 5 zal deze goed willen starten, als de ploeg zijn ambitie wil waarmaken. De tegenstander zal VIOS Vaassen 3 zijn en van wedstrijden tegen VIOS weten we dat daar in de laatste jaren onze handen meer dan vol aan hebben gehad. Er ligt dus een uitdading voor de technische staf om het juiste tactische plan te smeden. Zaterdag om 16.20 uur zullen we weten of ze dit gelukt is. Daarna zal Nico in de kantine voor het eerste rondje zorgen om zijn 30ste verjaardag te vieren. Hopelijk is uw verslaggever Gerbrand van der Horst daarna nog in staat om u verslag te doen van deze wedstrijd.