Skip to main content

Wedstrijdverslag WZC 5 – Hattem 4

Trainers Robert en Bert zijn weer druk in de weer geweest om op zaterdag -de mooiste dag van de week- een sterk elftal het veld in te kunnen sturen. Nu hoor ik u denken: Trainers? Meervoud? Maar zou Robert niet stoppen als trainer? Bert zou de leiding toch overnemen?

Dit alles lag in de planning, het hoge woord was er uit: na jarenlange trouwe dienst hangt Robert het bidonkratje aan de wilgen. Om deze aderlating op te kunnen vangen is technische commissie van het 5e direct aan het werk gegaan: Trainer Bert is aangetrokken om de ploeg opnieuw gemotiveerd te krijgen, grote spelers werden aangetrokken om de selectie van nieuwe kwaliteit te voorzien. Mislintat keek jaloers toe. Wat heeft Robert dan doen besluiten om toch nog terug te keren? Hierover doen veel geruchten en waarheden de ronde. O.a. de enorme kwaliteitsinjectie en daarmee de honger naar succes, toch nog graag een keer met die schaal in handen staan! Een andere reden wat erg mee zou spelen is dat Robert de gezellige donderdagavonden in de bestuurskamer met de VTC en collega-elftallen niet wil en kan missen.

Genoeg daarover, dan de wedstrijd:

Vandaag krijgt WZ C5 dus Hattem 4 op bezoek. Een nog onbekende tegenstander in de verder zeer aantrekkelijke competitie met veel derby’s.(lees: dubbele wedstrijdpremies)

De volgende namen werden het veld in gestuurd:

 

Wolter

Mark-Henri-Wouter-Bert

Geert Jan-Gerbrand-Albert Henk-Kris

Nourou-Ronald

 

Op de bank namen plaats: Jeroen, Tomas en gastspelers Edwin en Rick(waarvoor dank)

Scheidsrechter Rorije fluit voor het begin van de wedstrijd en eigenlijk direct vanaf dat moment is het erg rommelig in het veld. Al snel bleek dat Hattem over een zeer bewegelijke ploeg beschikt, de jonge honden stuiven het veld over. Er lijkt echter niet echt een logica te zitten in het veldspel en mede daardoor krijgt WZC geen vat op de tegenstander. Dit resulteert dan ook in een terechte openingstreffer voor Hattem , na een snelle uitbraak staat in de 25e minuut de 0-1 op het scorebord. WZC laat het er niet bij zitten en probeert terug te komen in de wedstrijd, al na 5 minuten resulteert dit in de gelijkmaker. Nourou stuurt met een prachtige bal Kris naar de achterlijn, op zijn beurt geeft Kris de bal perfect af op de meegelopen Gerbrand, die kan vanaf 5 meter de bal zo binnen schuiven: 1-1. WZC probeerde verder door te drukken om op voorsprong te komen. In de 39e minuut stuurt doelman Wolter met een gave trap onze spits de diepte in, Ronald komt 1 op 1 met de keeper en heeft de 2-1 op schoen: helaas net iets te wild geschoten en de bal stuiter naast het doel. In de directe tegenaanval is het Hattem wat gevaarlijk wordt, een hoge bal valt ver over onze verdediging en doelman Wolter stuitert zijn territorium uit, maar helaas verkijkt hij zich iets, de Hattemer hazewindhond kan de bal zo in de lange hoek schuiven en zo staat het 1-2. (gehoord in de wandelgangen: Doelman Bos vind de wedstrijden bij het 5e niet spannend genoeg, en wilde er een beetje spanning in brengen)

1-2 is ook de ruststand. Tijdens de thee de koppen bij elkaar en in overleg hoe de 2e helft aan te vliegen. Het elftal krijgt van de trainer een simpele maar duidelijke taak mee: pak die handschoen op! En dat deden de mannen. Tomas kwam in het veld voor Nourou, Rick voor Kris. Plan was dat Jeroen ook met rust al zou invallen, maar hij moest nog bijkomen van de heftige hagelbui waar hij vanuit de dug-out naar moest kijken…

Na een matige aftrap van WZC gaat de ploeg op jacht naar de gelijkmaker. Ook Hattem blijft op zoek gaan naar een doelpunt en vindt dit ook. Bij een slordige opbouw van WZC weet een aanvaller van Hattem de bal te ontfutselen en geeft de bal een tikkie breed waardoor zijn teamgenoot de bal zo kan binnen schuiven. 1-3. Helaas voor hem bleek het geen tikkie breed, maar een tikkie naar voren, en zodoende werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel: we leven nog.

Een aanval van WZC over de zijkant: Albert Henk snijdt door de verdediging het 16 meter gebied in, en schuift de bal laag voor op Gerbrand: 2-2! Hier is het tijd voor een biecht: Waar iedereen dacht dat de gelijkmaker gemaakt werd door Gerbrand(wellicht gevoed door zijn sierlijke juichen bij het weglopen) is de werkelijkheid dat er maar 1 speler de bal raakte, en dat was een speler van Hattem: eigen doelpunt dus…….

Tijd voor verse krachten: Jeroen en Edwin worden binnen de lijnen gebracht om de overwinning over de streep te trekken. Het jeugdige en druistige Hattem blijkt onvermoeibaar, maar de jeugdigheid resulteert ook in jeugdige overtredingen. Voor scheidsrechter Rorije voldoende reden om een gele kaart uit te delen, zodoende moet Hattem even met 10 man verder. WZC weet te profiteren van dit overtal. Goed voorbereidend werk van GJ die de bal doorgeeft aan Rick. Net als vorige week heeft Rick het juiste overzicht en geeft de bal voor: 3-2 door Ronald!

De slotfase is spannend. Ondanks dat Hattem nogmaals met 10 man komt te staan weten zij nog enkele momenten dreigend eruit te komen. Wedstrijd afgelopen, WZC wint met 3-2 van Hattem en blijft koploper. Een moeizame overwinning en al met al mogen we niet mopperen.

Nu een weekje rust. Over 2 weken spelen we uit tegen Epe 4. Verslag zal worden geschreven door nu nog buurman Rkmar.