Skip to main content

Wedstrijdverslag Dieze West 2 – WZC 3

Het is zaterdag 14 oktober als al vroeg in de ochtend papa Jesse zijn dochtertje de fles geeft. Het is een onrustige nacht geweest en echt slapen zat er niet in. De kleine had niet zoveel zin in slapen en tot 4 maal toe moest Jesse uit bed om haar te troosten. Normaal slaapt ze heerlijk door de nacht heen, maar het was alsof dit keer wat last had van haar buik. Waren het krampjes of een slecht onderbuik gevoel voor papa zijn voetbalwedstrijd..

Vandaag staat namelijk de wedstrijd tegen Dieze West op het programma. De club uit Zwolle heeft na een eerste gestaakte wedstrijd, zijn 2e wedstrijd tegen HTC 3 soeverein gewonnen. Dit is de ploeg van Nick van Dieren zeker niet ontgaan en neemt iedereen deze wedstrijd zeer serieus. De vrijdagavond verliep dan ook erg rustig en zelfs Chiel ziet er dit keer uitgeslapen uit.

Zelfs Reuben is vandaag van de partij. Na het bericht ‘ik kom eraan’ van vorige week, wist niet iedereen of hij dit seizoen nog wel zou spelen. Gelukkig deelt hij ons mee dat dit bericht echt aan ons gericht was en niet aan een eventuele nieuwe vlam. Gezamenlijk stapt de ploeg in de auto om de oversteek te maken naar het Overijsselse.

Aangekomen op sportpark ‘het Hoge Laar’ zien de koppies er toch wat gespannen uit. Bij veel spelers staat de club niet heel hoog op het lijstje, als het gaat om favoriete tegenstanders. Het blijkt een tegenstander met veel pit te zijn, die niet snel wakker ligt van een thuiswedstrijd tegen WZC 3.

Voor de samenvatting van de wedstrijd neem ik u een stukje terug in de tijd. Kent u ‘The Incredible Anflied comeback’ uit 2016 nodig? Ik heb het hier over de kwartfinale wedstijd tussen Liverpool en Dortmund in de Champions League. Deze wedstrijd had alles wat een voetbalmatch moet hebben.. namelijk; doelpunten, passie, strijd, euforie en verbijstering. Dit alles was een weerspiegeling van wat er zich deze middag afspeelde op het veld bij Dieze West 2 – WZC 3.

Beide ploegen begonnen niet heel groots aan de wedstrijd, maar het was in de 30e minuut wel Dieze die na een soepele counter de 1-0 wist te maken. Deze tegentreffer schudde de mannen van UT DERDE gelijk klaar wakker. Ze lieten er geen gras over groeien en een minuut later scoorden ze dan ook direct uit de tegenstoot. Tim van Limburg tekende voor zijn tweede doelpunt van het seizoen. Na de pegel van vorige week, deed hij het dit keer met een beken balletje in de hoek. Keeper kansloos, luitgejuich in de dug-out was het uitspelende team.

De koploper had de smaak te pakken en niet veel stond er al 1-2 op het bord! Na een geweldige ‘kamikaze actie’ van Jurian, was het Mark die de bal in het doel wipte. Een flinke bodycheck van de keeper had ondertussen Jurian kennis laten maken het veld. Gelukkig bleek de schade mee te vallen en kon hij na een slokje water uit de bidon weer verder.

Over bidons gesproken, wij zijn nog steeds zoekende naar een sponsor voor nieuw drink materiaal. Bij interesse graag melden bij het media team van WZC 3 (Chiel, Ruben of Jeroen).

 

Ondanks dat de eerste helft qua doelpunten vrij aantrekkelijk leek, was dit zeker niet het geval. WZC had moeite met het stugge Dieze en snakte naar de rust. Het gemis van Sander Nikkels op het middenveld was groot. De man die zich op een fabelachtige wijze ontwikkelt bij zijn nieuwe team, mocht als beloning mee met de hoofdmacht. Voor onze loper en tegelijk maarschalk van het middenveld was dit de ideale wedstrijd om de tegenstander te doen kraken.

45’ Dieze West 1 – WZC 2

Liverpool 1 – Dortmund 2

De tweede helft..

Beide teams komen weer uit de kleedkamer. De Thomas Tuchel van WZC heeft in de kleedkamer vooral zijn mannen gemotiveerd om de overwinning over de streep te trekken. Anderzijds heeft de Jurgen Klopp bij Dieze een donderpreek gegeven van heb ik jou daar! Nog trillend van angst staat het elftal op het veld. Jesse weet hier gelijk van te profiteren en poeiert de bal na een afgeslagen corner de kruising in. Het lijkt dan toch een makkelijke middag te worden, want wie geeft er nou een 1-3 voorsprong weg..

Deze gedachten malen na het fluitsignaal nog steeds door het hoofd van de WZC spelers. Vol ongeloof verlaten zij deze middag het veld. Dieze West weet de achterstand van 1-3 om te keren naar een 4-3 overwinning. Het vanuit Liverpool geïnspireerde team uit Zwolle weet voor de tweede week op rij te winnen van de koploper. Het is nog vroeg om te zeggen of ze ook gaan deelnemen in de titelstrijd, maar alle teams uit de 5e klasse zijn gewaarschuwd.

Teleurgesteld druipt WZC 3 af.. volgende week maar weer winnen tegen CSV’28. We zijn in ieder geval blij dat Rowin Berghorst vandaag weer onder de lat stond. Het keepertalent dat hij heeft komt door de vele pech gevallen nog niet helemaal tot uiting, maar wie weet staat hij binnen de kortste keren wel onder de lat bij het eerste. Nu snel naar Stroe, want hier wordt staat nog een mooie voetbal middag op het programma.