Skip to main content

Wedstrijdverslag WZC 2 – VSCO 2   2-4

Ut tweeduh speelt de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie tegen het tweede team van de kanaries uit Oosterwolde.

Het is een direct gevecht wie in de promotiepoule terecht komt. VSCO begint met een voorsprong van 2 punten aan het duel, dus ut tweeduh zal moeten winnen om over VSCO heen te springen.

Het zal een wedstrijd worden waarin alles zit wat voetbal zo mooi kan maken. Ut tweeduh bestaat deze middag uit een veredeld jeugdteam aangevuld met routinier jolly jumper Bram (midden twintig en nu al good-old).

Jari verstuurt een uitstekende pass op ons renpaard Bram. Bram zet de turboknop aan en snelt langs de verdediging van VSCO. Voor de doelman schuift Bram de bal onberispelijk tegen de touwen, 1-0.

Een minuut later is het alweer gelijk. Een klutsbal in de zestien en een kanarie frommelt de bal achter doelman Rob, 1-1.

Na een minuut of 20 een nieuwe domper als VSCO tegen de verhouding in opnieuw doel treft, 1-2.

Voor de pauze weten wij nog tot enkele kansjes te komen. Twee schoten van spits Luc worden door de keeper onklaar gemaakt.

Onze voorhoede bestaat verder uit de kwikzilverachtige Martijn op de linkervleugel en good-old Bram op de rechtervleugel. Regelmatig flitsen zij voorbij de VSCO verdediging, waarbij voor Bram het hek is open gezet.

Na de pauze spelen wij richting Kloosterbos en hebben de wind in de rug. Coach Gert en assistent Martijn hebben al een plan B in de stijgers staan, mocht dat nodig zijn.

Wij beginnen direct de kanaries op te jagen en ons middenveld draait op volle toeren. Op de flanken de kleine generaal Tycho en de onverschrokken admiraal Jari. In het centrum kleinkunstenaar en draaiorgel Rick. Na 6 minuten in het tweede bedrijf kunnen wij juichen. In een onoverzichtelijke situatie is het Tycho die de bal tegen de touwen ramt, 2-2. De wedstrijd is in evenwicht en VSCO hangt in de touwen.

Wij proberen erover heen te denderen en binnen 10 minuten krijgt ut tweeduh 2 opgelegde kansen om de knockout uit te delen. Op onverklaarbare wijze gaat de bal niet in het doel.

Het centrum van onze defensie bestaat deze middag uit de sterk opkomende en inschuivende Mart en controleur / gaatjesvuller Jesse.

Op de flanken hebben wij 2 ijzervreters uit de steentijd staan. Het zijn de doordouwers en kuitenbijters Thorsten en Sander.

Dan komt het signaal vanaf de bank, plan B wordt in werking gesteld. In een alles of niets offensief gaan wij proberen alsnog de driepunter binnen te hengelen.

Verse krachten slalom Cas en blockbuster Matthijs gaan zorgen voor nog meer stootkracht in de voorste lijn. Ook David wordt in de slotfase nog binnen gebracht voor een mirakel.

Hierdoor ontstaat er ruimte voor de kanaries. Onze aanvalsdrift wordt echter niet beloond, maar op hardhandige wijze afgestraft. VSCO weet tweemaal zeer effectief te counteren en te scoren, 2-4.

Een dreun voor ut tweeduh en het besef dat de droom om in de promotiepoule te komen voorbij is.

Als de scheids voor het einde fluit, verlaten wij teleurgesteld het veld. Het heeft niet zo mogen zijn. Toch mogen wij terug kijken op een goed gespeelde wedstrijd. Veel strijd, passie en uitstekende aanvallen en bij vlagen goed combinatievoetbal.

Wij kunnen ons zelf deze wedstrijd niets verwijten, het kwartje viel weer de verkeerde kant op. Het hoofd omhoog en trots op de geleverde prestaties in de najaarscompetitie.

Thuis gekomen een lekker bordje nasi en ik breek maar weer eens een zak kroepoek aan. Daarna de beentjes in de hoogte in de luie stoel.

78e min.          2 – 4    Jan Haak

Scheidsrechter:  E. Kluinhaar (vlaggen mag, maar zo laat mogelijk, lekker laten lopen)

Toeschouwers:  41 (waaronder enkele kanaries en vele padden)

VAR moment:    speelt Thorsten echt met zijn rechterbeen op de linkervleugel of is hier sprake van een spiegeleffect?