Skip to main content

Wedstrijdverslag WZC 2 – Vios V. 2  1-1

Deze middag spelen wij tegen het tweede team van VIOS uit Vaassen. Voordat de wedstrijd begint is er een indrukwekkende minuut stilte in verband met het overlijden van Peter van Dijk.

Als Jesse de tos weer heeft verloren (dat gebeurd nogal eens), mogen wij toch aftrappen.

Vanaf de aftrap zetten wij in de eerste vijf minuten VIOS onder druk, echter een doelpunt blijft uit.

Hierna komt VIOS beter in de wedstrijd en onze defensie moet enkele malen kordaat ingrijpen om een achterstand te voorkomen.

Aan de andere zijde worden schoten van Martijn en Luc onschadelijk gemaakt door de VIOS doelman. Als wij richting de pauze gaan denkt een ieder al aan een brilstand.

Echter een geweldige knal van een Vaassenaar is alles en iedereen te machtig, 0-1.

Voor ons een domper en voor VIOS een enorme opsteker. Het zelfvetrouwen van de geelhemden groeit met de minuut.

Na de pauze en de nodige wisselingen stormen wij richting het Kloosterbos. Het is stormen, maar het nodige voetbalvernuft en gogme ontbreekt deze middag. Het is nog net geen blinde kip.

Toch komen wij na een kwartier langszij. Een passje van Sander op de beresterke Luc. Luc haalt verwoestend uit en het net bolt, 1-1.

Hierna gaan wij onverdroten, echter zonder overleg, op jacht naar de tweede treffer. De kansen stapelen zich op, echter welk vizier dan ook staat hopeloos afgesteld deze middag.

Ballen verdwijnen op onbegrijpelijke redenen in het Kloosterbos in plaats van tegen de touwen.

Bij de tegenaanvallen van VIOS moet doelman Brian nog enkele malen al zijn keeperskunsten laten zien, anders zou het drama compleet zijn geweest.

Als de scheids voor het einde fluit, stoppen wij het puntje in de tasse.

Het is een matige wedstrijd geweest, desondanks hebben wij genoeg kansen gekregen om er toch een driepunter van te maken.

Ondanks deze domper ben ik niet van plan om de maaltijd te laten bederven door sombere bespiegelingen.

Snel de keuken in en even later staat het bordje nasi weer te dampen op de tafel met enkele satéstokjes erbij.

Het sombere humeur verdwijnt snel op deze manier. Dit is echt genieten.

Statistieken:

37e min.          0 – 1    Jacob van Dorp

60e min.          1 – 1    Luc van Dijk

Scheidsrechter:  E.B. Bessembinder (ik kom uit Haarle en dat is niet naast de deur)

Toeschouwers:  41 (waaronder een man met berenmuts op en een andere man met oorkleppen tegen de frisse wind)

VAR moment:    kijkt Luc echt achterom, waardoor hij de bal op zijn achterhoofd krijgt en de bal daardoor langs de verkeerde kant van de paal verdwijnt?