Skip to main content

Wedstrijdverslag WZC 2 – ’t Harde 2 3-6  

Ut tweeduh speelt deze middag tegen het tweede van sv ’t Harde. Een prachtig voorjaarszonnetje en een lekker weertje voor een potje voetbal.

Het wordt een spectaculaire pot voetbal deze middag. Kansen over en weer, doelpunten die als appelen van de boom vallen, een bizar scoreverloop, zo krijg je het publiek op de banken.

Coach Bert heeft zijn hersens weer eens gekraakt voor een strijdplan en een opstelling. Ook nu is het weer schuiven met de magneetjes over het magnetische bord om zijn strijdplan aan ons duidelijk te maken.

Zodra de scheids de wedstrijd in gang heeft gezet, gaan wij direct op jacht naar het doel van de tegenstander. Geen kans geven voor een opbouw van achteruit. Nadat de eerste storm is gaan liggen, slaan wij alsnog toe. Onze bonkige targetman Dennis wordt aangespeeld, deze kapt zich knap vrij en speelt Jelmer aan. Jelmer heeft het op zijn heupen deze middag en beukt de bal tegen de touwen, 1-0.

Halverwege de eerste helft slaan wij opnieuw genadeloos toe. Onze breker en sjouwer David brengt de bal hoog voor het doel. De doelman van de groenhemden graait in het luchtledige en de stiekem mee geslopen slalom Lars van B. kopt raak, 2-0.

Je zou zeggen sv t’Harde in de touwen, nu de definitieve klap uitdelen. Het wordt heel anders. T’Harde recht de rug en komt nog voor de pauze langszij. Twee messcherpe aanvallen snijden door onze defensie en laten doelman Rowin spartelen als een vis op het droge, 2-2.

Na de pauze pakken wij de draad weer op (die ligt er toch nog) van de eerste 20 minuten. Vooreerst nog geen doelpunten. Dan lopen wij opnieuw in de val en kijken tegen een achterstand aan, 2-3.

De groenhemden hebben de wedstrijd omgedraaid. Dan komt echter de ware paddenmentaliteit weer boven drijven. Niet opgeven zolang de scheids nog niet gefloten heeft voor het eindsignaal.

Onze defensie geeft geen krimp meer. Het centrum met L2 is in ere hersteld en als kuitenbijters / strijkijzers hebben wij Brian en Merijn op de vleugels staan.

Het middenveld neemt het heft in handen en wij drukken t’Harde terug op eigen helft. Sander en David in de rol van stofzuigers en breekijzers en daarvoor Tim om de al of niet no-look passjes te versturen.

Na een scrimmage voor het doel van sv t’Harde is Jelmer er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te rossen, 3-3.

Als beloning mag Jelmer het veld verlaten en wordt vervangen door onze jongeling Stijn.

Het laatste kwartier gaan wij vol voor de driepunter. Als wij een vrije trap krijgen op randje zestien, is dit een bal voor Tim. Met zijn fluwelen linkerbeen krult Tim de bal langs het muurtje en deze ploft onbereikbaar voor de doelman tegen het net, 4-3.

Het publiek op de banken. De koek is nog niet op, het hek is van de dam. Enkele minuten later een no-look pass van Tim. Martijn heeft de brommer al gestart en met de turbo erop dendert hij door de groene defensie. Zijn vlammend schot laat de doelman kansloos, 5-3.

Het laatste woord is aan de onvermoeibare Matthijs. Deze middag van rechtsback naar linkerspits. Matthijs soleert binnen de zestien, dreigt met schieten en schiet dan onbenullig hard raak, 6-3.

Als de scheids even later voor het einde fluit, spurt ik snel naar de kleedkamer. Snel de 3 punten in de tasse stoppen, die nemen ze ons niet meer af.

Thuis gekomen bereid ik een feestmaal voor. Het wordt een ouderwetse bordje nasi met satėstokjes. Een lekker gebakken eitje erbij. Daarna lekker in de luie stoel en nog even nagenieten van een memorabele voetbalmiddag van ut tweeduh.

 

Statistieken:

20e min.          1 – 0    Jelmer Riphagen

26e min.          2 – 0    Lars van Bussel

34e min.          2 – 1    Sjoerd de Graaf

37e min.          2 – 2    Manfred Gansewinkel

63e min.          2 – 3    Henk Joosten

72e min.          3 – 3    Jelmer Riphagen

82e min.          4 – 3    Tim van Limburg

86e min.          5 – 3    Martijn Andeweg

89e min.          6 – 3    Matthijs van Rijssen

 

Scheidsrechter:  E. Eikelboom (het is zoals het is, mondje dicht)

Toeschouwers:  36 (waaronder een man met pet in het zonnetje en een vrouw met zonnebril in de schaduw)

VAR moment:    loopt stofzuiger Sander met een zuurstoftank op de rug of heeft hij gewoon zoveel energie en lucht?