Skip to main content
April 2022 – sportpark De Eeuwlanden. Na een feestweek in Wapenveld moet de kers op de taart komen met drie punten uit Heerde. SEH had vorige week een mooie overwinning geboekt op buurman VV Heerde, maar trainer Schuring sprak voor de wedstrijd al dat die overwinning alleen telt als er vandaag niet verloren werd. De supporters zochten een plek langs het veld of op het terras, grensrechter Jager moest nog even een extra hesje aan en een paar minuten na vijf werd de wedstrijd in gang gefloten door scheidsrechter Wildeboer.

Trainer Van Dijk gaf aan dat hij zijn tactiek had aangepast op het spel van SEH en dat had effect. Een fel WZC zette SEH onder druk, waardoor SEH niet lekker in het spel kwam. Zodra de bal veroverd werd, werd geprobeerd om Kroes of Roskam weg te sturen, voorlopig zonder grote kansen. Een forse overtreding van Burgmeijer in de twaalfde minuut leverde hem de eerste gele kaart van de wedstrijd op. Een paar minuten later reageerde Tellegen daarop met een overtreding op Burgmeijer, eveneens geel.

Na bijna een half uur spelen krijgt WZC een vrije trap, halverwege de helft van SEH. Jorn Kroes met een scherpe voorzet en Arjan Doppenberg kopt de bal in het netje: 0-1! Grensrechter Houtman constateert echter buitenspel; doelpunt geannuleerd. Youtube zag ‘t anders. Een kwartier later, vlak voor rust, vrije trap voor WZC, net over de middenlijn. Ten Pas brengt voor en weer is het Arjan Doppenberg die de bal verlengt, nu in de andere hoek. 0-1! Een minuut later een vrije trap van Vonderman voor SEH, bal wordt opnieuw ingebracht en ingetikt door Veldhuis. Maar nu is er hands geconstateerd, geen goal. Ruststand 0-1.

In de tweede helft een ander SEH. Trainer Schuring had Veldhuis wat meer vrijheid gegeven en daardoor kwamen de buitenspelers beter in het spel. In de 51e minuut een goede steekbal van Vonderman op Van der Hoek en die bleef heel kalm en schoof de bal in de verre hoek: 1-1. Twee minuten later een goede actie van Rick Zandvliet, Veldhuis steekt Veldman weg en die schuift binnen. Maar ook nu gaat de vlag weer omhoog, buitenspel! Youtube zag weer wat anders dus 1-1. Stand blijft ook 1-1

Vervolgens kabbelt de wedstrijd voort, zonder hele grote kansen over en weer. Er werd het nodige gewisseld, Jorn Kroes maakt nog een mooie dribbel, maar kon niet afdrukken. Moerenhout kopte voor SEH nog gevaarlijk op doel en Talaljan schoot na een goede rush in het zijnet. Na dik 90 minuten floot Wildeboer voor het laatst en was de puntendeling een feit. De bekende foto met sjaal moest helaas weer opgeborgen worden, maar de puntendeling was een resultaat waar beide trainers zich wel in konden vinden. WZC komt op 36 punten en blijft voorlopig op de vierde plaats staan. De wedstrijd is op beeld vastgelegd door RTV794 en terug te zien via hun Youtube-kanaal.