Skip to main content

WZC zette vandaag haar beste beentje voor. Het eerste half uur was het de betere/meest aanvallende ploeg. Inzetten van Mike Nijland gingen rakelings over het vijandelijke doel. De E-Side nam het op tegen de F-Side. Gezang over en weer. De ene nog mooier vuurwerk dan de andere. Twee bussen vol supporters waren de padden vol goede moed achterna gereisd.

In de 32e minuut kreeg WZC weer een halve kans maar in de omschakeling werd Yorrick Priem in stelling gebracht. Tot dan waren Doppie en Thomas hem de baas. Priem kreeg ‘t op z’n heupen, slingerde de bal voor en Jesse Versteeg schoot raak, zijn 3e van het seizoen. Een beetje tegen de verhouding in. We deden nog zo ons best om onze gemeentegenoten ter wille te wezen. En dan toch op achterstand komen. Bram en Henk probeerden van halve kansen nog iets te maken, de goed leidende scheidsrechter Frans Rigterink floot voor rust.

Meteen na rust was EFC scherp. Niet resoluut handelen op de middellijn door de blauwwitten. EFC pikt de bal op, Priem werd de diepte in gestuurd, Wolter Bos kwam te laat en vloerde de hazewindhond. Geel voor onze keeper en Jeremy Loos schoot de strafschop onberispelijk binnen. De supporters hadden op een ander begin van de tweede helft gehoopt. In het vervolg van de match probeerde WZC aansluiting te krijgen. Jorn Kroes schoot binnen het kader maar de keeper redde en in de rebound was Mike Nijland net niet secuur genoeg voor de aansluitingstreffer. In de 88e minuut was het definitief bekeken zaak. Priem soleerde door de WZC defensie, (die stopten we vroegen ten koste van alles af, aldus Freddy Blom, voormalig back in het tweede/ derde elftal), Priem poorte Wolter en de wedstrijd was gespeeld. 3-0 voor de thuisclub. Coach Carl Aventurin (EFC ‘58) keek tevreden over sportpark DeZanderij.

Uitslagen op andere velden waren gunstig, plek 4 nog steeds in handen van WZC. Volgende week tegen Heerde op Monnikenbos. Dan met muziek van Jordy Van Vilsteren na de wedstrijd. Nog 1 puntje nodig voor de nacompetitie.

We feliciteren WZC 4 met hun kampioenschap. Huldiging volgt.
Op naar het internationaal jeugdtoernooi wat we vrijdag en zaterdag samen met Hattem en Hatto-Heim organiseren! Beleef het mee bij WZC!