Skip to main content

Nacompetitie om plek in derde klasse!

Twee bussen vol supporters en de nodige op eigen vervoer. Veel vuurwerk vooraf. De rook was nauwelijks verdwenen of het stond al 1-0 na 44 tellen spelen. Balverlies voorin, omschakeling bracht de bal bij Luc Goudsblom die het leer via een verdediger met een vreemde curve tegen de wind in Wolter Bos kansloos liet. De thuisclub creëerde kans op kans voordat WZC de schroom van zich afschudde. Het had zo maar 4-0 kunnen staan. Zelfs Doppenberg redde op de lijn.

Henk Boerdam kopte voor rust nog wel op de lat maar daar was alles mee gezegd. Het windvoordeel bleek deze middag een nadeel.

In de rust werd er aanvallend gewisseld en WZC begon de tweede helft fanatiek. Regelmatig paniek in de defensie van Advendo leidde nog niet tot succes. Wel diverse corners. Het aandringen van WZC leverde de thuisclub wel ruimte op. Richard Lokhorst brak door op links, zijn strakke voorzet werd bij de tweede paal door de geheel vrijstaande Marien van Roekel binnen getikt, 2-0! Lang stond deze marge niet op het scorebord. Mike Nijland omzeilde buitenspel, omspeelde de keeper en scoorde. Scheidsrechter Heijmeriks legde zijn assistent nog even uit hoe de spelregel werkte en keurde de 2-1 terecht goed.

Wzc bleef aandringen en creëerde kleine kansjes en kreeg diverse corners. Er van profiteren was er niet bij. Wolter Bos ranselde nog wel een bal uit de kruising na een hard schot van Mark van Kessel. In de laatste minuut veerde blauw-wit nog een keer op…. helaas verdween de bal net naast. De stier was de pad de baas.

Een einde aan een mooi seizoen, waarbij we toch weer de nacompetitie werd gehaald. De jonkies enorme stappen hebben gezet. We weer mooie busreizen hebben gehad.

Een groot woord van dank aan de technische staf, de voetballers zelf, onze supportersvereniging, de supporters en de sponsoren.

Op naar volgend seizoen.