Skip to main content

Wedstrijdverslag Swift 64 2 – WZC 2  1-2

Ut tweeduh speelt deze middag tegen de polderboys van Swift’64 2.

De uit de klei getrokken mannen van Swift hebben een degelijk en voetballend team.

Trainer-coach Gert heeft weer een strijdplan bedacht met enkele ingenieuze varianten. Het strijdplan was bijna in handen gevallen van whatsapp hackers, maar een druk op de delete knop was voldoende om naderend onheil af te wenden.

Wij beginnen furieus en Swift wordt opgejaagd als aangeschoten wild.

Vlotte combinaties via het middenveld, die onze voorwaartsen in stelling proberen te brengen. Het middenveld bestaat deze middag uit

onze bikkelaar Sander met daarnaast ouwe Jesse de doordouwer en op de linkerflank de lichtvoetige dartelende Tycho.

Onze aanvalslinie lijkt wel op een handvol kleuters die zijn losgelaten op een voetbalveld, gezien de piepjonge leeftijd.

In de spits hebben wij onze treinstudent Cas geposteerd. Op de flanken de bonkige striker Luc en de vederlichtgewicht Martijn.

Ondanks het overwicht in het eerste half uur, blijven de echte doelkansen uit. Voor de pauze komen de polderjongens nog enkele malen gevaarlijk opzetten. Het is te danken aan doelman Brian dat wij alsnog met de brilstand gaan rusten. Een bijna zeker lijkend doelpunt wordt de door het luchtruim zwevende adelaar Brian voorkomen. Met zijn scherpe klauwen tikt hij de bal over de dwarsligger.

Na de pauze wordt dan eindelijk het scorebord in werking gesteld.

Na 10 minuten een razendsnelle combinatie over de flank. Jesse bedient Luc en deze slingert de bal voor het doel. Als een schim in het duister duikt Cas voor zijn man en dreunt de bal tegen het net, 0-1.

De vreugde is echter van korte duur als de polderjongens een onoplettendheid direct afstraffen, 1-1.

Nieuwe krachten worden binnen de lijnen gebracht. Mannetjesputter Matthijs, afjager eerste klas David en stormbahnführer Jelmer.

Het geeft nieuwe energie en wij gaan op jacht naar de driepunter.

Halverwege de tweede helft kunnen wij juichen. Het dartele veulen Martijn dwarrelt in het strafschopgebied en schuift de bal tegen de touwen, 1-2.

Swift gooit er ook enkele verse krachten tegenaan en gaat verwoed op jacht naar de gelijkmaker.

Onze defensie geeft echter geen krimp deze middag. Het centrum bestaat uit L2 (Lars en Lars, een soort Hepie en Hepie). Op de flanken staan slidingkoning Thorsten en onze rauwdauer Yanique.

Als slot op de deur staat er altijd nog onze betrouwbare sluitpost Brian.

Als de scheids, na vele lange minuten blessure en billen knijpende tijd, voor het einde fluit, stappen wij juichend van het veld.

Een wedstrijd met vlagen goed voetbal en volop strijd en passie.

De hond van trainer coach Gert blaft vanavond opnieuw bij het horen van het woord “WZC ut tweeduh”, want er zitten 3 punten in de tasse.

Thuis gekomen gaat de tasse weer voor een week naar de zolder. Het is zaterdagavond, een feestdag en even later staat het bordje nasi met kroepoek en satéstokjes weer op tafel.

Na het bordje nasi even lekker in de luie stoel en mijmeren over een paddenclubje dat de jongens uit de polder weer even in de klei terug duwt.

 

Statistieken:

56e min.          0 – 1    Cas Wetsema

64e min.          1 – 1    Sjako van Diepen

71e min.          1 – 2    Martijn Andeweg

 

Scheidsrechter:  R. van de Beld (welke kleur van het muntje, oranje of zwart, iets anders mag ook)

Toeschouwers:  39 (waaronder een man in een fluoriserend pak en een vrouw met loslopende hond)

VAR moment:    is de onwaarschijnlijke redding van doelman Brian echt nodig of zou de bal gewoon over de dwarsligger zijn gevlogen?