Skip to main content

Wedstrijdverslag sv EPE 2 – WZC 2

Ut tweeduh speelt vanmiddag op sportpark de Wachtelenberg tegen het tweede team van de SV Epe op ouderwets natuurgras.

Een wedstrijd van blauw-wit tegen wit-blauw. Via een enorm portie werklust en strijd slepen wij de driepunter uit het vuur en winnen de slag om de Wachtelenberg.

Voor de wedstrijd wordt het taktisch plan in twee minuten uitééngezet op iets wat op een bord moet lijken.

Het is duidelijk dat de Epenaren denken het Wapenvelds padje wel even snel de oren te zullen wassen. Het loopt echter anders.

Ut tweeduh speelt taktisch een sterke wedstrijd en met grote vechtlust wordt de Eper aanval in de kiem gesmoord.

Na zeven minuten het eerste waarschuwingsschot als Everhard, na een vloeiende aanval, de bal rakelings voor het doel en langs de paal schuift.

De slag om de Wachtelenberg wordt uitgevochten op het middenveld. Hier heeft ut tweeduh technicus en het creatieve brein Tycho geposteerd, geflankeerd door rausdauer en stofzuiger Jesse en daarvoor het dartele veulen Milan met zijn fameuze linkerbeen.

Het is duidelijk dat het niet loopt bij de SV Epe en bij ut tweeduh neemt het zelfvertrouwen met de minuut toe.

In de 37e minuut is het dan ook raak. Een pass van Tycho splijt de verdediging van Epe uitéén en rommelaar Everhard frommelt de bal achter de doelman, 0-1.

In het tweede bedrijf verwachten wij een storm van de SV Epe. De orkaan blijft uit en het blijft bij een windhoosje van windkracht 5.

Onze verdediging is ook deze middag opgetrokken van gewapend beton en geeft geen krimp. In het centrum L2 (Lars&Lars) en op de flanken Yanique Beton en slidingkoning Thorsten.

In het doel staat vanmiddag de tot grote hoogte groeiende Rowin. De doelman verkeert in de vorm van zijn leven en wellicht zit er nog een uitnodiging in van de heer L. van Gaal voor een penaltytraining in de Zeisterbossen.

De wanhoop van de Epenaren neemt met de minuut toe. In de 55e minuut kunnen wij opnieuw juichen. Jesse speelt Milan vrij voor de doelman. Een schijnbeweging en een knipoog van Milan en de doelman is kansloos, 0-2.

Onze youngsters in de voorste lijn zijn Cas en Luc. Beiden spelen een sterke wedstrijd en laten hun tegenstanders menigmaal het sprookjesbos zien.

Een drietal moegestreden mannen wordt vervangen en in het veld komen de buffelaars David en Sander en ons renpaard Jelmer.

SV Epe probeert het met de moed der wanhoop en pompt de bal naar voren. De hoge ballen zijn een simpele prooi voor Lars van B. en doelman Rowin.

Als de scheids voor het einde fluit is de slag om de Wachtelenberg gewonnen. De drie punten gaan mee in de tasse naar Wapenveld.

Thuis gekomen ga ik een feestmaal bereiden na deze klinkende overwinning. Even later staat er een dampend bordje overheerlijke nasi op de tafel. Natuurlijk aangevuld met enkele satéstokjes en een gebakken eitje. Wat kan het toch mooi zijn op een zaterdagavond.

Na de maaltijd lekker in de luie stoel en de oogjes dicht. Nog een moment nagenieten van een fantastische middag van ut tweeduh op de Wachtelenberg in Epe.

 

Statistieken:

37e min.          0 – 1    Everhard Stoffer

55e min.          0 – 2    Milan de Goeijen

 

Scheidsrechter:  G.H. Huiskamp (rode kaarten ken ik niet, daarom heb ik een rood shirt aan)

Toeschouwers:  46 (waaronder vele pappies en mammies van de padden en een mevrouw met een hush puppie aan de lijn)

VAR moment:    is het echt nodig dat doelman Rowin een zweefduik maakt of is een stapje opzij genoeg om de bal uit de bovenhoek te tikken?