Skip to main content

Stroe – WZC 0-3

Voor het eerst tegen Stroe

Zonder Wilmer Rorije, Mike Mijnheer en Chris van Lith, maar wel met 11 man aan de aftrap. Stroe, nog nooit tegenstander in de competitie. Sportpark De Bosrand. Meteen denken we aan Arend Tromp, trainer van de jeugd in de jaren ‘70. Op vrijdagavond NIET naar De Bosrand dus even op visite aan de Kloosterweg. Jongens op tijd naar bed… ja meneer Tromp en regelrecht naar de Bosrand…. En kampioen worden.

Stroe, daar moet je op je hoede wezen. De eerste wolf in het wild werd er deze eeuw doodgeschoten. Op de barricaden stonden 30.000 boeren te protesteren tegen het stikstofbeleid. We zijn gewaarschuwd.

Scheidsrechter John van Maanen had nog maar net gefloten voor de aftrap of Mart van Beek en Martijn Andeweg waren gevaarlijk voor het vijandige doel, kreeg Rudi van de Bor van de thuisclub geel en vergat WZC zichzelf te belonen voor het goede spel, kansen zat! Het doelpunt van Mike Nijland kende geen goedkeuring vanwege de verschillende interpretaties van de buitenspel regels. Terugspeelbal,bewust of onbewust?

Josh Blijenberg had zo maar tegen de verhouding in kunnen scoren voor Stroe, de bal belandde in het centrum van Voorthuizen. Het zou ook erg onverdiend zijn gezien de kansenverhouding. Dat uitgerekend de favoriet van Kevin (broertje van basisspeler Rutger vd Bosch) Pascal vd Braak (het beest) een inzet Sander Zonnenberg licht toucheerde en zo mede verantwoordelijk werd voor de 0-1 maalde daar niemand om. Verdient de rust in met een voorsprong.

Na de thee, de nodige wissels bij Stroe en de overtuigende beelden van de huisfotograaf ging de match verder. De Rainbow in the sky verdween, en zonnetje ging schijnen. Ook voor Martijn Andeweg, zijn solo werd bekroond met een strakke schuiver in de hoek; 0-2, WZC op rozen. Een prima wedstrijd van de kant van de padden, Doppenberg, Steenbergen en Muller speelden een puike partij. En Brian Mensink hield zijn doel schoon, ondanks een kamikaze actie in duel met Milan van Essen (Stroe). Maar ook met een katachtige reflex op de inzet van Jordy van Hazel van de thuisclub. Sander Nikkels kwam nog binnen de lijnen evenals Henk Boerdam, Thorsten Koot en Bram Roskam. De laatstgenoemde bepaalde in de laatste minuut de stand op 0-3 en verdween meteen na afloop huiswaarts naar zijn zwangere partner Gemma. Aanstaande opa Bertus keek trots de wedstrijd uit en keerde met de supportersbus terug naar Monnikenbos.

Het bleef nog een poos gezellig in het clubhuis. Trainer Schuring fietste met een fijn gevoel richting huis, laat het Oener Koefeest maar komen. We zijn nog steeds ongeslagen in de competitie!

Over twee weken de derby tegen Vevo thuis. Iedereen weer welkom, Jordy Van Vilsteren komt voor de vrolijke noot. Wedstrijdsponsor Jan de Molle komt dan op nieuwe klompen.