Skip to main content
Eindelijk was daar het moment van heropening van ons clubhuis, uw reporter verscheen al vroeg op Monnikenbos met de fiets op de drager. De ook al vroeg op pad zijnde Corry Striker vroeg al snel “ga je dit weekend hier fietsen?” Nee, je weet naar nooit hoe je thuis komt. De fiets werd geparkeerd in de stalling en de sleutel verdween in de buuse.

Onze Vrouwen 1 team had de eer om als eerste gebruikmaken van de gerenoveerde kleedkamers kleedkamer. Hun wedstrijd stond ineens in de belangstelling van de genodigden voor het openingsfeest op ons sportpark Monnikenbos. Helaas verloor de VISSER Nederland/4Kflex/TotMaandag-brigade met 2-3. Foto’s elders op Social Media!

De opening van ons clubhuis ging met een receptie van genodigden vooraf. Bouwbedrijven, toeleveranciers, ereleden en leden van verdienste, harde kern vrijwilligers ten aanzien van de bouw, persmensen en de burgemeester en wethouder sport van de gemeente Heerde waren onder andere aanwezig. Om stip twee uur heette voorzitter Antoine Sonnega iedereen van harte welkom bij de mooiste club van Wapenveld en legde uit dat WZC in het kader van privatisering door de gemeente de accommodatie moest aan pakken. De ventilatieproblemen, achterstallig onderhoud ondanks inzet van eigen mensen en de matige isolatie bovenbouw met daarbij de wens naar LED-verlichting waren de basis voor de grote verbouw.

Projectleider Dick Nieuwenhuis onderstreepte de prima samenwerking tussen WZC, architect, projectleider, bouwbedrijf en onderaannemers. Voeg daarbij de onverzettelijkheid van een grote groep vrijwilligers en de vaste inzet van de dagelijks aanwezige onderhoudsploeg van onze club. Lovende woorden waren er ook van deze bedrijven. Het plaatje wat er vooraf werd geschetst is ook uiteindelijk het eindresultaat geworden.

Iets na half drie ’s middags mocht waarnemend burgemeester Wiggers, na zijn speech met onder andere de belangrijkheid van deze voetbalclub in samenleving en het samen sporten, het clubhuis heropenen. Ons oudste in leven zijnde lid Bertus Leurink gaf een prima steekpass op de heer Wiggers die uiteindelijk in tweede instantie het leer door de enorme poster met de namen van de bouwsponsors en vrijwilligers knalde. Het clubhuis was heropend!

Vervolgens werden de hardwerkende vrijwilligers in het zonnetje gezet en werd de vaste ploeg getrakteerd op een etentje bij één van de sponsoren van de club. Meer dan 1100 dagdelen aan vrijwilligerswerk zit er in de verbouw, van sloop tot wederopbouw. Van schuren tot schilderen. Chapeau aan allen die meegeholpen hebben.

Na de opening kon iedereen de kleedkamers, vergaderruimte, keuken en dergelijke van binnen bezichtigen. De complimenten vlogen de betrokkenen om de oren, oude bekenden genoten  onder het genot van een hapje en drankje van de sterke verhalen, er werden nog wat wedstrijden afgewerkt en we vierden voor het eerst weer een feestje. De plaatselijke BOA kwam nog even poolshoogte nemen en keerde tevreden huiswaarts. De BBQ werd druk bezocht en uiteindelijk werd ook alles weer netjes opgeruimd en ging iedereen tevreden huiswaarts.

Nu we weer gebruik gaan maken van de accommodatie zijn er nog een aantal zaken welke afgewerkt moeten worden. Met name de ballenhokken en bergingen moeten ingericht worden. En het terras aan de zuidkant van het clubhuis moet nog vorm krijgen. Voor iedereen die een vraag heeft over de accommodatie kan deze stellen op het mailadres clubhuiswzc@gmail.com