Skip to main content

Wedstrijdverslag Oene 2    –  WZC 2  2-3

Deze middag speelt ut tweeduh op sportpark “de Hoge Kamp” in Oene tegen de koploper van dit moment, het tweede van Oene.

Het zal een wedstrijd worden vol van spanning, emotie, verdriet en vreugdetranen.

Zoals gebruikelijk heeft trainer-coach Gert weer een strijdplan uit de hoge hoed getoverd. Dit gaat hem nog steeds gemakkelijker af, dan een konijn uit de hoge hoed te toveren.

Op het moment dat er een konijn uit de hoed komt, zullen wij u dit nieuwsfeit zeker niet onthouden.

Vanaf de aftrap is duidelijk dat Oene een goed voetballend team heeft met ook technisch vaardige spelers. De rood-witten proberen de defensie van ut tweeduh te ontmantelen met snel combinatiespel en schuivende spelers over het hele veld.

Onze defensie onder leiding van het centrale duo L2 blijft overeind. Op de flanken staan deze middag schaver Thorsten en puinruimer Yanique. Twee jongens die je om een boodschap kunt sturen als het gras moet worden opgevreten.

Als slot op de deur hebben wij de sterk gespierde Brian op doel staan. Een doelman die met zijn befaamde lange trap de bal op de stropdas kan leggen. Alleen jammer dat wij zonder stropdas spelen.

Na een half uur komt Oene dan toch op voorsprong. Een korte combinatie in de zesties en plops de bal tegen de touwen, 1-0.

Wij laten ons niet van de wijs brengen door deze tegenvaller. Toch is de gelijkmaker in de 37e minuut onverwacht. Een verdediger van Oene wil de bal wegrossen, maar de bal verdwijnt met een boog over de doelman in het doel, 1-1. Een presentje die wij graag aannemen.

In de eerste 10 minuten na de pauze probeert Oene ons te overbluffen en stormt richting ons doel. Ons defensief blok op het middenveld is van gewapend beton en smoort de aanvallen van Oene in de kiem. Het defensief blok wordt gevormd door kilometervreter David en doordouwer Sander.

Als de storm is geluwd komen wij weer aan aanvallen toe.

Op de rechtervleugel sleurt Jelmer en in zijn draf doen denkend aan het legendarische renpaard Henri Buitenzorg. In de spits het oermens Luc, een balafschermer van formaat met een dodelijk schot.

Na een kwartiertje raakt een Oener verdediger in paniek en speelt de bal met de hand binnen de beruchte lijnen. Strafschop.

Captain Everhard, deze middag weer ongrijpbaar voor zijn tegenstanders, ontfermt zich over de bal en laat ons juichen, 1-2.

Oene is nu van slag en wij gooien er nog een extra portie energie in met de nieuwkomers Cas en Matthijs.

Het middenveld is nu het domein van koning Tycho. De kleine slimme man showt zijn technische kunsten in combinatie met een tomeloze inzet. Steekpassjes van allerlei kunne vertrekken van zijn voet en zetten de voorwaartsen aan het werk.

Een achttal minuten voor het einde gaat de Oener doelman in de fout en veteraan Everhard weet hier wel raad mee, 1-3.

In blessuretijd weet Oene nogmaals te scoren, 2-3. Het is te laat en wij stappen met een driepunter van het veld.

Een wedstrijd waarin wij hebben gestreden en gevochten voor een goed resultaat, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in een verdiende overwinning.

Een zware tasse met natte shirts en drie punten mee naar Wapenveld.

Het bordje nasi met satéstokjes en een gebakken eitje smaakt nog meer dan anders. Daarna lekker in de luie stoel, de oogjes dicht en nog even nagenieten van een heerlijke pot voetbal met alles erop en eraan.

 

Statistieken:

30e min.          1 – 0    Jan Jaap Tiemens

37e min.          1 – 1    eigen doel, naam onbekend

62e min.          1 – 2    Everhard Stoffer

82e min.          1 – 3    Everhard Stoffer

90e min.          2 – 3    Hendrik Klompmaker

 

Scheidsrechter:  N. Halitovic (jij slimme speler, ik goed fluiten)

Toeschouwers:  32 (waaronder een man op klompen met jagershoed en 2 vrouwen met het haar in een permanente krullenbos)

VAR moment:    wordt doelman Brian met bal en al door de beer van Oene in het eigen doel gewerkt of is Brian gewoon lichtvoetig en kan niet tegen een stootje?