Skip to main content

Wedstrijdverslag WZC 2    –   Batavia’90  2    1 – 2

Een primeur deze middag. Voor het eerst in de historie speelt ut tweeduh tegen het tweede van Batavia’90 uit Lelystad.

De polderbewoners zijn met het schip de Batavia komen aanvaren vanuit Lelystad naar Wapenveld. Afgemeerd bij Zandbergen. Kennelijk hebben ze de wind in de zeilen gehad, want om kwart over elf staat het team al op het veld.

Wij komen net koud uit de taktische bespreking. Coach Gert heeft weer een strijdplan uitgedacht om de Batavieren te kunnen bestrijden.

Vanaf de aftrap is duidelijk dat we hier te maken hebben met een technisch sterke tegenstander die het balletje kan laten rondgaan.

Wij stellen hier onze portie werklust tegenover, met van tijd tot tijd enkele flitsende combinaties.

Het centrale duo is opnieuw L2 (Lars&Lars) en de assistenten op de flanken zijn de kuitenbijters Thorsten en Sander. Sander vreet deze middag zijn tegenstander op en geeft de Batavier geen kans.

Voor de pauze krijgen de Batavieren enkele kansjes, met name doordat wij het veld te groot maken en Batavia de ruimte geven om te voetballen. Desondanks wordt de rust bereikt met de brilstand.

Na de pauze probeert ut tweeduh alsnog de openingstreffer te forceren. Na 10 minuten komen wij op achterstand. Mistasten en miscommunicatie van ut tweeduh, 0-1.

Ondertussen is het tweede vaatje “strijdlust” losgetrokken en wij gaan verwoed op jacht naar de gelijkmaker. Een tiental minuten voor het einde krijgen wij het bekende deksel op onze neus, 0-2.

In de slotfase gaan wij plan P uitvoeren. Pompen of verzuipen. L2 wordt ontmanteld en Lars van B gaat naar de frontlinie om als een soort van breekijzer te gaan fungeren.

Binnen enkele minuten is daar de anschlusstreffer. Het is inderdaad Lars van B. die de bal op wonderbaarlijke wijze in het doel weet te krijgen, 1-2.

Enkele minuten later lijkt het wonder van Monnikenbos zich te gaan voltrekken. Tycho slalomt langs enkele Batavieren en zijn bekeken balletje teistert de paal. Pech, het had zo mooi kunnen zijn.

Als de scheids voor het einde fluit is de nederlaag een feit. Deze middag heeft het niet zo mogen zijn. Aan inzet heeft het niet ontbroken, echter de finesse van vorige wedstrijden was vanmiddag zoek.

Thuis gekomen verdwijnt de tasse weer voor een week op zolder.

Daarna een lekker bordje nasi met vanavond satésaus en gebakken uitjes en natuurlijk een zak kroepoek.

 

Statistieken:

53e min.          0 – 1    Joop Leegwater

83e min.          0 – 2    Jacob Lely

85e min.          1 – 2    Lars van Bussel

 

Scheidsrechter: M. Blok (ik heb 5 verschillende kleuren shirts in de koffer, de keuze is reuze)

Toeschouwers:  48 (waaronder een man met baard zonder paraplu en een man zonder baard met paraplu)

VAR-moment:   frommelt Lars van B. de bal tegen de touwen of is hier sprake van een technisch hoogstandje?