Skip to main content

In Memoriam Peter van Dijk

Op zaterdagavond 12 november is overleden ons zeer gewaardeerd lid, Peter van Dijk in de leeftijd van 75 jaar.

Sinds 1 augustus 1970 was Peter lid van onze club. Peter was sinds het eerste jaar op sportpark Monnikenbos actief als barvrijwilliger. Het vaste gezicht op de door de weekse dagen achter de bar, ook in de laatste dagen van zijn leven. Wat heeft Peter hier vele uren zich vrijwillig voor ingezet.

Daarnaast heeft hij deel uitgemaakt van de schoonmaakploeg op de maandagmorgen en stak dan graag zijn handen uit de mouwen om alles weer spik en span te krijgen. Op vrijdag werd de kantine klaar gemaakt voor de zaterdag!

Peter heeft zich jarenlang actief ingezet als scheidsrechter. Hij hanteerde vaak de fluit bij jeugdwedstrijden en floot zelfs voor de KNVB. Peter hield zelfs een bijnaam over aan deze vrijwilligerstaak: Leo van der Kroft, afgeleid van een oud betaald voetbal scheidsrechter.

Ook sprong hij op verzoek bij in de bestuurskamer om op te treden als gastheer. Dit stond ook voor a.s. zaterdag op de planning. Zover zal het niet meer komen.

Peter was vaste supporter van ons eerste elftal en stond trouw langs de lijn om het team aan te moedigen. Maar ook andere teams mochten regelmatig op zijn support rekenen, vaak ook in gezelschap van zijn maatje Jan Olthuis.

Naast het blauw witte hart van Peter was hij ook vurig Feyenoord fan. Wat zou hij het fantastisch hebben gevonden wanneer hij komende week had kunnen uitdragen dat zijn ploeg winterkampioen was geworden na de 5-1 overwinning op Excelsior.

Voor al zijn verdiensten voor de vereniging werd Peter van Dijk in november 2016 door de algemene vergadering benoemd tot lid van verdienste voor onze vereniging. WZC is Peter enorm veel dank verschuldigd en WZC is daarmee een actief en betrokken lid ontvallen. Moge Peter rusten in vrede!

We betuigen medeleven met de naaste familie. Wij wensen de familie Van Dijk heel veel sterkte en kracht om het verlies van Peter te kunnen dragen.

Als vereniging zullen wij de komende week stil staan bij het overlijden van Peter. Hierover zal later worden gecommuniceerd. Ook wanneer er meer bekend is over de mogelijkheid tot bijvoorbeeld condoleren zullen wij dit communiceren via de website.

Bestuur WZC Wapenveld