Skip to main content

DSV – WZC 3-3

Een mooie sportieve, spannende pot voetbal voor de neutrale toeschouwer. Beide trainers Piksen en Schuring vonden dat ze zichzelf te kort deden. De sfeer was is elk geval prima maar dat brengt geen driepunter.

Scheidsrechter Koops floot in de geest van de wedstrijd. De ene keer hield hij het kort, de andere keer mocht van alles. Desalniettemin geen invloed op de wedstrijd.

Fanatiek

DSV verloor de toss maar opende energiek. Brian ranselde een bal uit de kruising. De overrompelingstactiek bracht WZC niet van de wijs. Uit een omschakelmoment bediende Mike Nijland Martijn Andeweg op maat een de youngstar schoot de 0-1 op het scorebord. Twee minuten later was het al weer 1-1. Patrick Visser maakte 1-1. Erwin Fiks kreeg geel na (begrijpelijk) protest tegen vermeende overtreding.

Kabbelen

De wedstrijd kabbelde wat voort. WZC probeerde meer voetballend onder de druk uit te komen. DSV speelde veel op één lijn en hun storm luwde. Mike Mijnheer was is de 23e minuut dichtbij de 1-2, de DSV-verdediger redde op de doellijn. Duveltje uit het doosje
In de 41e minuut soleerde Thomas Steenbergen door de verdediging van de oranjes, bediende Chris van Lith op maat en Chris kwam alleen voor hun keeper Dekker. Geduld, keeper duikt, balletje in andere hoek, 1-2!

Alsof het nog niet genoeg was… Martijn Andeweg profiteerde van wanorde bij de thuisclub en maakte zelfs 1-3. Chris kreeg nog een schietkans welke wel werd gestopt door keeper Dekker. Rust….

De andere kant op…

Er werd bij de thuisclub gewisseld. Fanatisme was weer terug. Alles of niks. Brian moest twee keer een dubbele redding brengen op inzetten DSV. Mijnheer zorgde voor gevaar aan de overkant. Er was van kant gewisseld mannen… we werden een gevaar voor onszelf. Onzuivere terugspeelballen brachten DSV in het zadel. Visser profiteerde door 2-3 in het lege doel te schuiven. Arnoud Zwep maakte een minuut later zelfs 3-3 na weer verkeerd terugspelen, chaos en ontbrekende scherpte bij WZC.

De wedstrijd was nooit saai. DSV bleef gevaarlijk. Zwep knalde de bal uit een goede kans regelrecht in het ballenhok van ‘t Harde en een andere bal zijn ze nog aan het zoeken, na Zwep zijn ongecontroleerde knal hoog over. DSV’er Patrick Visser teisterde nog de buitenkant van de paal en zo had het ook maar 6-3 kunnen staan.

Maar het slotakkoord van de wedstrijd van WZC middels een voorzet van invaller Bram Roskam en inzet van Jorn Kroes had ook zomaar 3-4 kunnen opleveren.

Uiteindelijk stemde de 3-3 eindstand velen tot tevredenheid. Al had er voor beiden meer in gezeten. Helaas geen foto’s van Klaas door technische problemen. Johan Horst ging met de hoofdprijs verloting naar huis.

Volgende week thuis tegen Elspeet, u bent weer van harte welkom.

Klik hier voor de fotoreportage van Henri van der Beek