Skip to main content
Het eerste speelt deze avond de inhaalwedstrijd tegen de SV Achterveld. Door de technische staf was ik al ruim van tevoren op de hoogte gebracht om als vervangende grensrechter te fungeren. Het hele weekend had ik mij al mentaal en fysiek voorbereid. Een extra rondje rennen in het bos moest zorgdragen voor een puike wedstrijdconditie. Daarnaast is het natuurlijk een hoogtepunt in je carrière als je gevraagd wordt om als grens te fungeren in de uitwedstrijd tegen SV Achterveld. Werkelijk een droom die lijkt uit te komen. SV Achterveld, een echte “traditionsverein” uit het land tussen Barneveld en Leusden. Ik heb het voorrecht om in de auto van de technische staf te mogen meerijden. Al zoevend over de A50 en A1 bereiken wij afslag Barneveld. Vanaf hier wordt het steeds donkerder en ook de nodige mistflarden geven het geheel een mistroostig beeld. De wereld wordt kleiner en kleiner. Ik voel dat de spanning zich van mij meester begint te maken. Het is ook niet niks, SV Achterveld. Na wat gekronkel over binnenwegen, rijden wij het sportpark op. Ruim op tijd en dat geeft ons de gelegenheid om de gesmeerde bolletjes van leider Ruben te verorberen.

Omkleden en dan de warming up. Nu ben ik zelf niet zo van een warming up, maar voor deze wedstrijd besluit ik toch maar even enkele sprints langs de lijn te trekken. Althans dat is de bedoeling.

Als ik de groene mat betreed, moet ik vaststellen dat er enkele mistflarden hangen over het veld, daarnaast zijn er enkele donkere vlekken op het veld. Je kunt ook zeggen er zijn plekken op het veld die niet worden verlicht, daar waar het duister heerst.

De scheids in ondertussen in discussie met beide teams en besluit overleg te plegen met de almachtige bazen van het bondsbureau van de KNVB.

Ik heb mijn besluit ook al genomen en laat de warming up voor wat die is. Ik leun tegen de borden en wacht rustig af. Het zal toch niet gebeuren?

Dan komt het verlossende woord van de scheids. De wedstrijd zal niet worden gespeeld. De wedstrijd wordt gestaakt (vanwege terrein omstandigheden), die nog niet eens is begonnen. Je moet er geweest zijn om het te kunnen geloven. Een droom die voor mij eindigt in een nachtmerrie.

Ik slof naar de kleedkamer en even later zoeven wij al weer op de A1 en A50 richting Monnikenbos. Thuis gekomen plof ik in de stoel, daar waar normaal een bordje nasi staat te dampen na een wedstrijd. Het heeft niet zo mogen zijn, een droom is in de knop gebroken. Uw grensrechter van dienst.

Statistieken:
-/- 5e min.​​Scheidsrechter loopt nog een rondje om het veld en constateert dat de lampen het nog steeds niet doen en het zicht onvoldoende is.
0e min.​​​Scheidsrechter besluit dat het over is en sluiten. ​​
Scheidsrechter: R.S. Adema (de bal is de lijn pas gepasseerd als ik de lijn niet meer zie)
Toeschouwers: 3 (waaronder een jongeman met hond)
VAR moment:​zijn de lampen nu stuk of is er sprake van slechte ogen, ik zie van die donkere plekken?